Jurgen Conings, în vârstă de 46 de ani, se afla pe o listă de persoane suspectate de extremism şi a ameninţat mai mulţi oameni, inclusiv pe medicul virusolog care a condus campania Belgiei împotriva Covid-19. Bărbatul era căutat de aproximativ o lună, iar în căutări au fost implicaţi sute de poliţişti.

Citeste si: Solstițiu de vară 2021. Tradiții misterioase de Sânziene la români

Cadavrul găsit sâmbătă în pădurile din Belgia aparținea unui soldat care și-a părăsit unitatea în urmă cu o lună cu un arsenal de arme și a amenințat că va asasina virusologul de vârf al țării, a declarat ministerul belgian al apărării.

Citeste si: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul pilotului care a murit în timpul unui concurs de off road

Vânătoare masivă pe urmele lui "Rambo" din Belgia

O vânătoare masivă care a implicat armata și poliția belgiană și militarii din vecinătatea Germaniei și Olandei a fost lansată după dispariția lunetistului veteran Jurgen Conings, pe data 17 mai.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Soldatul în vârstă de 46 de ani, cu experiență în luptă în Irak și Afganistan, a era înarmat cu mai multe rachete antitanc, o mitralieră, o armă de mână și o vestă antiglonț, luate dintr-un depozit militar și a lăsat note care conțineau amenințări cu moartea împotriva înalților oficiali din Belgia înainte ca acesta să dispară.

Virologul Marc Van Ranst, care a contribuit la restricțiile Covid-19 din Belgia, se afla pe lista de oameni amenințați cu moartea și a ajuns să fie plasat într-o casă sigură de către autorități.

Într-unul dintre mesajele sale, Conings a explicat că „nu mai putea trăi într-o societate în care politicienii și virologii ne-au luat totul” și a avertizat că nu intenționează să se predea pașnic.

Ce a declarat medicul virusolog după anunțul morții lui Jurgen Conings 

Virusologul Marc Van Ranst, care a condus campania Belgiei împotriva Covid-19, a trebuit să fie dus, împreună cu familia sa, într-un loc sigur după ce Jurgen Conings a dispărut. “Este în special o uşurare pentru fiul meu faptul că a fost găsit. Sunt de puţin mai mult de o lună în locul sigur în care am fost plasat. Iar astăzi este ziua mea. Sper să revin curând la viaţa normală”, a declarat Van Ranst.

El a postat şi pe Twitter un mesaj: “Gândurile mele se îndreaptă către rudele şi copiii lui Jurgen Conings. Pentru ei sunt veşti foarte triste, pentru că au pierdut un tată, o rudă sau un prieten”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Luna trecută, maşina bărbatului căutat a fost găsită şi în vehicul s-au descoperit patru lansatoare antitanc şi muniţie. Conings ar fi lăsat scrisori înainte de a dispărea, în care ar fi scris că nu mai poate trăi într-o societate în care “politicienii şi virusologii ne-au luat totul”, potrivit News.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si