În cazul în care ești interesat să afli dacă ai o inteligență peste medie, se întâmplă de multe ori să realizezi că nu ai timp, răbdare sau energie să parcurgi corvoada susținerii unui test IQ elaborat.

Citeste si: Ministrul Educației, anunţ privind trecerea la şcoala online: "Eu ascult de epidemiologi, nu de pretinşi specialişti”

Ei bine, în acest caz este foarte util cel mai scurt test de IQ din lume, deoarece nu ar trebui să dureze prea mult pentru a obține niște răspunsuri.

Nu este un test nou, scrie LadBible.com.

Cel mai scurt test IQ din lume are 27 ani vechime

Testul există încă din anul 2005, când o lucrare de cercetare a fost publicată de profesorul Shane Frederick, și de atunci reapare online din când în când, astfel încât tot mai mulți oameni îl parcurg.

În lucrarea sa, prof. Frederick a avut 3.000 de participanți care au dat testul și doar 17% dintre ei au reușit să obțină note maxime și să obțină nota de 3/3. Cam ciudat, nu?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Politisti locali alesi dupa IQ

Testul IQ- iată cele trei întrebări

Iată întrebările din testul IQ:
1. O bâtă și o minge de baseball costă în total 1,10 dolari. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
2. Dacă este nevoie de cinci mașini și cinci minute pentru a face cinci etichete, cât timp ar lua pentru 100 de mașini să facă 100 de etichete?
3.

Într-un lac, există o insulă de crini. În fiecare zi, insula își dublează dimensiunea. Dacă durează 48 de zile pentru ca insula de crini să acopere întregul lac, cât timp ar dura până când acoperă doar jumătate din lac?

Cele mai uzuale răspunsuri primite la testul IQ

Oamenii dau de obicei răspunsurile următoare, în ordinea întrebărilor de mai sus: 10 cenți, 100 de minute și 24 de zile.

Explicând de ce primul răspuns este incorect, prof. Frederick a scris: „Oricine se gândește chiar și pentru o clipă recunoaște că diferența dintre 1 dolar și 10 cenți este de doar 90 de cenți, nu 1 dolar, așa cum prevede problema"

Care sunt răspunsurile corecte atunci? Acestea: 5 cenți, 5 minute și 47 de zile

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si