Cea mai simpla reteta de chef cu afine. Este pufos si plin de fructe
Ai pofta de un desert care se face extrem de repede, dar este senzational de gustos? Avem reteta perfecta pentru o dupa-amiaza de rasfat.
E o reteta pe care o poti face in orice anotimp, iar afinele pot fi inlocuite cu orice alte fructe, chiar si cu unele congelate.
Iti trebuie urmatoarele ingrediente: o cana de zahar, jumatate de cana de unt, doua oua, o lingura de esenta de vanilie, o cana de lapte, doua cani de faina, doua lingurite de praf de copt si doua cani de afine.
Primul pas este sa incalzesti cuptorul. Amesteca apoi zaharul cu untul, adauga ouale, esenta de vanilie si laptele amestecand incontinuu. Adauga faina si praful de copt pana obtii o compozitie omogena.
Apoi, pune si afinele si amesteca usor, sa nu le strivesti. Toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, sau hartie de copt, si da la foc mic timp de 60 de minute, sau in pana se rumeneste si fa testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca zece minute si apoi scoatem din forma si servim.
E o reteta pe care o poti face in orice anotimp, iar afinele pot fi inlocuite cu orice alte fructe, chiar si cu unele congelate.Iti
trebuie urmatoarele ingrediente: o cana de zahar, jumatate de cana de unt, doua oua, o lingura de esenta de vanilie, o cana de lapte, doua cani de faina, doua lingurite de praf de copt si doua cani de afine.Primul pas este sa incalzesti cuptorul. Amesteca apoi zaharul cu untul, adauga ouale, esenta de vanilie si laptele amestecand incontinuu.
Adauga faina si praful de copt pana obtii o compozitie omogena.Apoi,
pune si afinele si amesteca usor, sa nu le strivesti. Toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, sau hartie de copt, si da la foc mic timp de 60 de minute, sau in pana se rumeneste si fa testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca zece minute si apoi scoatem din forma si servim.