Explozia unui rezervor de azot a aruncat în aer gaze şi lichid.

Serviciile de urgenţă au transportat la spital 11 persoane, una dintre acestea fiind rănită grav, a declarat medicul John Gallagher, director al serviciului de urgenţă din ţinutul Sedgwick, într-o conferinţă de presă.

Oficiali ai companiei au declarat că două dintre victime au mers la spital cu maşini private, iar alte două au primit îngrijiri la faţa locului.

Numărul răniţilor a fost limitat pentru că la serviciu se aflau puţini angajaţi în perioada sărbătorii Crăciunului, a declarat şeful adjunct al Departamentului de Pompieri al ţinutului Sedgwick.

Explozia a mai avariat un rezervor de depozitare, provocând propulsarea de gaz în afara clădirii, a spus Wegner.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Două accidente au avut loc sâmbătă dimineață în județul Bacău în urma cărăra două persoane și-au pierdut viața

Citeste si: Orban explică de ce a convocat şedinţa de Guvern vineri seară: Mie mi se pare o zi normală şi o oră normală

Imaginile de la faţa locului au arătat ceea ce părea a fi un nor de abur ieşind din clădirea avariată.

Gazul nu a fost dăunător, a precizat Wegne.

A fost ruptă şi o a doua valvă, iar echipele de urgenţă au aerisit azotul din rezervoarele afectate, înainte de a efectua o nouă căutare în fabrică.

Citeste si: Lovitură ucigătoare dată de autorități în cazul Alexandrei Măceșanu. Ce au putut să facă polițiștii chiar de Crăciun! "Au scos-o de pe listă"

Ulterior, personalul fabricii a preluat controlul asupra acesteia. Daunele au avut loc la Fabrica 3, unitate de producţie de material compozit şi de avioane experimentele inclusiv a SkyCourier, a declarat purtătorul de cuvânt al Textron, Stephanie Harder.

SkyCourier, un avion utilitar aflat în dezvoltare, ar trebui să intre în exploatare în 2020, anunţase anterior compania. Harder a spus că este prea devreme de stabilit ce pagube ar fi putut suferi prototipul de avion.

Textron Aviation, divizie a companiei Textron, fabrică avioane Beechcraft şi Cessna.

Economia din regiunea Wichita a fost mult timp susţinută de producţia de avioane. Boeing a anunţat că va suspenda în ianuarie producţia de avioane 737 Max, care sunt consemnate la sol la nivel mondial, în urma a două prăbuşiri fatale. Decizia afectează muncitorii de la fabrica Spirit AeroSystems din Wichita, principalul furnizor al Boeing, care produce fuzelajele avioanelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si