Politia a confirmat ca este vorba despre un avion Junker de tip Ju-52, cu numarul de inmatriculare HB-HOT, apartinand companiei JU-Air, infiintata in 1982.

Aeronava a decolat sambata dupa-amiaza de la Locarno, la frontiera de sud a Elvetiei, catre Dübendorf, in cantonul Zurich.

La bordul avionului se aflau 17 pasageri si trei membri ai echipajului, porivit presei locale si site-ului companiei, care precizeaza ca nu a supravietuit nimeni.

”Echipe de la JU-Air isi exprima tristetea profunda si se gandesc la pasageri, la membrii echipajului, familiile si prietenii victimelor”, se putea citi duminica pe site-ul companiei, care a anuntat ca si-a suspendat zborurile pana la noi ordine.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Nici autoritatile si nici compania nu au putut fi contactate sa comenteze aceste informatii.

Politia din cantonul Graubuenden a anuntat ca avionul cu elice s-a prabusit mai sus de statiunea Flims, la aproximativ 2.540 de metri altitudine, o zona frecventata de drumeti si in care se afla un ghetar, relateaza The Associated Press.

Politia nu a oferit informatii despre victime.

Ju-Air, cu sediul la Duebendorf, in apropiere de Zurich, propune zboruri cu avioane vechi de tip Ju-52.

Aproximativ 5.000 de avioane de tip Ju-52 au fost produse in perioada 1932-1952. Potrivit cotidianului Blick, avionul are o capacitate de 17 locuri si trei membri ai echipajului.

Autoritatea in domeniul aviatiei civile elvetiene a inchis spatiul aerian la locul prabusirii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si