Au decedat patru civili şi doi poliţişti, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian, care a precizat că alţi zece poliţişti şi nouă civili au fost răniţi.

Protestele au venit în urma nemulţumirii legate de faptul că ajutoarele constând în alimente ar fi distribuite în această perioadă de pandemie favorizându-se oamenii care au relaţii în lumea politică.

Citeste si: Anchetă la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce un cercetător a anunţat că şi-a administrat un "vaccin" împotriva COVID-19

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Poliţia a deschis focul după ce unii dintre protestatari au aruncat cu pietre, au început să tragă focuri de armă şi au încercat să pătrundă în casa guvernatorului, a precizat Mohammad Arif Aber, purtător de cuvânt al governatorului din Ghor. El a negat acuzaţiile că ajutoarele ar fi distribuite incorect.

Citeste si: Belarus: Paradă militară de Ziua Victoriei, în plină pandemie de coronavirus- VIDEO

Potrivit Centrului pentru Jurnalişti din Afganistan, printre cei care au murit se numără şi Ahmad Naveed Khan, un prezentator de radio voluntar local, care însă se afla într-un magazin din apropiere în timpul protestelor şi a fost lovit în cap de un glonţ venit din zona ciocnirilor.

Citeste si: Coronavirus în lume! Câte persoane și-au pierdut viața în urma îmbolnăvirii cu temutul virus

Amnesty International a cerut să se facă o anchetă independent cu privire la folosirea forţei de către poliţie la protestele de sâmbătă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si