In articol:
Un medic oncolog spune care sunt cele 10 alimente și băuturi pe care le evită întotdeauna pentru a diminua riscurile de îmbolnăvire de cancer.
"Nutriția este foarte importantă pentru a-i ajuta pe oameni să prevină îmbolnăvirea de cancer, iar în cazul celor care sunt deja în tratament să evite riscul de reapariție a bolii", spune dr. Nichole Andrews.
"Îmi pare rău să spun că există foarte multă dezinformare în privința nutriției și oamenii nu știu ce să mai mănânce ca să rămână sănătoși.
Cele 10 alimente care trebuie evitate
Primul aliment pe lista lui Nicole este alcoolul. "Eu nu consum niciodată alcool, nici măcar vin roșu pentru că riscă de a face șase tipuri de cancer crește în urma consumului. Este vorba de etanolul din alcool care crește te poate îmbolnăvi", spune ea.
Al doilea lucru care trebuie evitat întotdeauna: alimentele ultraprocesate. Din această categorie, ea menționează în mod expres mezelurile.
„Cărnurile procesate cresc riscul de cancer colorectal la orice consum. Deci, fie că este vorba de pepperoni... sau de carne pre-gătită, orice consum al acestora va crește riscul de cancer”, explică femeia.
Băuturile carbogazoase îndulcite sunt numărul 3 pe lista medicului nutriționist. Ea avertizează că excesul de țesut adipos corporal ar putea crește riscul de a fi lovit de 13 tipuri diferite de cancer.
Consumul de zahăr și consumul de carne prăjită intră, de asemenea, pe lista alimentelor periculoase, în viziunea dr. Nicole Andrews.
„Carnea roșie nu va crește riscul de cancer la consum, așa cum fac alcoolul și carnea procesată, cu toate acestea, mesele repetate vor crește riscul de cancer colorectal după o perioadă. Eu prefer să îmi construiesc mesele în jurul cărnii de pui, curcan, pește, fructe de mare sau. diferite tipuri de proteine vegetale, cum ar fi soia”.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Dieteticianul a subliniat, de asemenea, importanța de a fi atent la comanda de cafea. Ea a declarat: „Îmi place cafeaua, iar cafeaua nu crește riscul de cancer, este o alegere sigură", spune medicul.
@oncology.nutrition.rd Say goodbye to confusion and uncertainty. Join my 1:1 coaching program today, regain control over your diet, and get back to living your life to the fullest! 🌟🌟LINK IN BIO TO APPLY for 1:1 support TODAY!🌟🌟 #breastcancerjourney #lungcancerawareness #bravetheshave #lymphomaawareness #livercancer #kidneycancer #prostatecancerawareness #radiationtherapy #hormonetherapy #sarcomaawareness #cancerresearchUK #pancreaticcancer #lymphoma #ovariancancer #prostatecancer #cancerfree #cancerwarrior #cancerfighter #oncology #breastcancersurvivor #cancerresearch #chemotherapy #chemo #cancerpatient #cancerawarenessmonth #oncologynurses #cancercure #cancernation #breastcancercare #cancermotivation ♬ original sound- Nichole| Oncology Dietitian
Nichole a mai dezvăluit că ea nu optează niciodată pentru făina albe. Ea a clarificat: „Eu sunt adepta cerealelor integrale până la capăt. Cerealele integrale vă vor ajuta să reduceți riscurile de cancer de colon și de sân și vă vor oferi mai multe fibre și mai mulți nutrienți, deoarece sunt mai puțin procesate".
„Mai multe fibre vă vor ajuta să reduceți riscurile de cancer și să aveți o digestie mai bună. Eu fac orez brun, paste integrale, pâine brună, tortilla cu cereale integrale. Pâinea albă nu crește riscul de cancer, dar nu conține fibre, care ne ajută la prevenirea cancerului”.
Nichole a concluzionat spunând că preferă laptele de vacă în detrimentul alternativelor pe bază de plante, declarând: „Întotdeauna merg după laptele de vacă, pentru că lactatele sunt atât de bogate în nutrienți". Înlocuitorii sunt buni doar dacă ai o alergie la lactate, spune ea.