Close sidebar
Close sidebar

Cele mai bune 8 țări în care să te retragi la pensie

Pentru românii cu pensii mari, mai ales cei cu pensii speciale, dar și pentru oamenii de afaceri care vor să predea cheile business-ului pe mâna copiilor și să își trăiască liniștit vârsta a treia - a fost realizat topul celor mai bune țări din lume în care să te retragi în 2024.

Sorin Negru,

Cele mai bune țări în care să te retragi la pensie: topul este condus de Costa Rica


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Topul 2024 al celor mai bune țări în care să retragi ia în considerare costurile de viață nu prea mari, serviciile de calitate, clima, natura ofertantă, ospitalitatea localnicilor.

Citește și: VIDEO Mexicanii „scapă” de cheltuieli împreună! Ce metodă folosesc?

Din păcate, nu toate destinațiile de vis sunt aproape de România, unele sunt pe alte continente, dar este bine de știut în cazul în care 

Cele mai bune 10 țări în care să te retragi la pensie

Pe măsură ce se apropie vârsta pensionării, tot mai mulți români înstăriți visează să-și petreacă anii de liniște într-o locație idilică din străinătate, la fel cum fac de mult timp occidentalii- în special britanicii și nordicii.

Sunt unele "țări de vis" în care se pot bucura de un cost al vieții mai mic, de o îngrijire medicală mai bună și de un ritm de viață mai relaxat. 

Organizația International Living a lansat mult așteptatul indice global anual de pensionare pe 2024, care oferă îndrumări neprețuite despre cele mai bune destinații de pensionare de pe glob.

Aceste locații sunt selectate pe baza informațiilor care provin de la oameni reali care trăiesc în aceste țări, cu cunoștințe concrete despre asistența medicală, costul vieții și stilul de viață.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Pe primul loc în clasamentul din 2024 se află o țară îndepărtată, Costa Rica, recunoscută pentru frumusețea sa naturală uimitoare, clima caldă și sistemul de sănătate excelent.

Filosofia „Pura Vida” (viață pură) din Costa Rica rezonează cu căutătorii de relaxare, oferind un sentiment de comunitate și bunăstare.

Costa Rica le oferă pensionarilor un stil de viață liniștit și accesibil, potrivit Express.co.uk.

Portugalia, în topul țărilor în care să te retragi

Pe locul doi în clasamentul International Living este o destinație mai accesibilă: Portugalia.

Țara din Europa de Vest rămâne favorită pentru pensionarii britanici, germani, nordici, datorită culturii sale primitoare, climatului temperat și calității înalte a vieții.

De la farmecul de coastă al Algarve până la viața vibrantă a orașului Lisabona, Portugalia oferă o varietate de opțiuni de stil de viață.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Spania se află pe locul 5 în topul din acest an, iar Grecia este pe locul 7. Ambele țări le oferă pensionarilor un stil de viață pitoresc, mediteranean, cu locuri frumoase, moștenire culturală bogată și bucătărie delicioasă.

Costul accesibil al vieții din Grecia, în special în afara orașelor mari, și ritmul mai lent de viață fac din țara de la Mediterană o opțiune atractivă de pensionare.

Topul țărilor în care să te retragi la pensie
1. Costa Rica
2. Portugalia
3. Mexic
4. Panama
5. Spania
6. Ecuador
7. Grecia
8. Malaezia

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI