Close sidebar
Close sidebar

Cele mai bune ceaiuri pentru balonare! Astea sunt plantele care te ajuta!

Problemele digestive sunt mereu neplacute, insa pot fi evitate usor cu ajutorul ceaiurilor din plante. Iata care sunt plantele din care se pot face cele mai bune ceaiuri pentru balonare!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cele mai bune ceaiuri pentru balonare!

 
Ceaiul de coada-soricelului este indicat si in aceasta afectiune. Se consuma 3-4 cani pe zi, se pune 1 lingurita de planta la o cana de apa fiarta.
 
Ceaiul de maghiran este un alt remediu pentru balonare si gaze. Datorita cintinutului ridicat in ulei volatil, este recomandat in dispepsii stomacale, ca antispastic si carminativ. Se pun 1-2 lingurite la o cana de apa si se beau 1-2 cani pe zi dupa mesele principale.
 
Ceaiul din flori de salcam are reactie slab alcalina, tamponand aciditatea stomacala in exces. Se beau 2-3 cani pe zi, se pune 1 lingura de flori uscate la o cana de apa fiarta.
 
Feniculul potoleste crampele. Semintele de fenicul pot fi preparate sub forma de ceai, prin infuzie.
Feniculul absoarbe gazele si potoleste crampele, atat la sugari, cat si la adulti. Restabileste pofta de mancare. Infuzia se prepara din 5-6 seminte la o canita cu apa fierbinte, pentru sugari, si dintr-o jumatate de lingurita de seminte la o cana cu apa clocotita, pentru adulti. Se beau 1-2 cani pe zi.
 
Chimenul elimina gazele. Chimenul favorizeaza eliminarea gazelor din intestin. Astfel, infuzia preparata dintr-o lingurita si jumatate de fructe la o ceasca cu apa are proprietatea de a elimina gazele din stomac la cei care sufera de balonari, regleaza functiile stomacului, combate inflamatiile
intestinale, calmeaza colicile si mareste diureza.
 
Alte ceaiuri care ar putea sa ajute sunt: ceai de salvie, busuioc, menta si obligeana

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI