Close sidebar
Close sidebar

Starea pârtiilor în februarie. Unde se schiază cel mai bine în România

Românii sunt mari amatori de schi, iarna, când sezonul acestui sport este în floare. Află care sunt cele mai bune pârtii de ski, dar și starea domeniilor schiabile, în prezent.

Georgiana Balaban,

Pârtii bune de schiat în luna februarie. [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pârtiile sunt pline de turiști în fiecare weekend. Mulți dintre români, și nu numai, aleg să schieze pe toata durata șederii la munte. Chiar dacă nu știu să schieze, multe persoane merg special la munte, iarna, pentru a mânui shiurile.

Zonele schiabile din România sunt o atracție pentru turiști pe toată durata iernii. La Mărișel, de exemplu, sunt amenajate și dechise pârtia Albastră și Pârtia Roșie. Tot acolo, telescaunul funcționează toată săptămâna.

Citeste si: Locuri de poveste, povești cu tâlc și bucate gustoase într-o nouă ediție „ROventura”, sâmbătă, începând cu ora 15.00, la Kanal D!

Românii alerg să meargă și la Buscat. Acolo toate pârtiile sunt deschise, inclusiv Pârtia trei, denumită și Pârtia Neagră. O plimbare cu telescaunul o poți face între orele 09:00-17:00.

Și la Sinaia starea pârtiilor este una bună. Mâine, 05 februarie 2021, se anunță o zi extrem de bună. De asemenea, sâmbătă și duminică poți alege să schiezi, însă luni sunt așteptate rafale puternice de vânt. Poți schia liniștit pe pârtiile Lăptici 1 și 2, Valea Soarelui 1 și 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica și Drumul de vară, dar și Pârtia Nouă, 1400 la 1000.

Citeste si: VIDEO- Momente de panică pe pârtia Clăbucet: Un schior a fost fugărit de un urs

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Dacă ești schior înrăit poți alege și pârtiile din Poiana Brașov. Acolo toate sunt amenajate excelent. Te poți plimba cu telegondola, telecabina Capra Neagră, telecabina Kanzel, telescaunul Ruia și Lupului, teleschiurile Stadion, Bradul și Snowpark Bradul.

Pârtii din România numai bune de schiat

La Azuga pârtiile sunt excelente. Temperaturile au fost ridicate în ultimele zile, dar pârtiile se prezintă în stare foarte bună, mai ales în prima parte a zilei.

Noaptea, însă, temperaturile scad drastic și la primele ore ale zilei pârtiile de ski sunt înghețate. Poți alege să mergi pe Pârtia Sorica, Baza Cazacu, Azuga Fun Park.

La Predeal poți opta pentru pârtiile Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă, Cocoșul. Acolo stratul de nea este proaspăt bătătorită plus 30 de cm în zona superioară. Dacă alegi telescaunul, o poți face între orele 09:00-16:30, iar teleschiurile între 09:00-20:00.

Dacă alegi Valiug trebuie să știi că vineri și sâmbătă de la ora 18 la ora 21 se va face și schi nocturn.

De încercat este și Domeniul Schiabil Transalpina. Acolo funcționează tronson 1 telegondolă, teleschi 1 și 2 pe toată perioada vacanței copiilor, în funcție de condițiile meteo.

Românii la schi. [Sursa foto: google]

La Parâng poți merge pe pârtiile A și B, telescaunele au fost pregătite. Acum, în luna februarie pârtia și teleschiul Europarâng sunt deschise. Programul este între 10:00- 16:00.

Citeste si: Klaus Iohannis, surprins pe pârtia de la Păltiniș la o zi după incendiul de la Matei Balș: ”Vă invit să veniți”

Dacă vrei să schiezi poți merge și la Ciumani. Acolo funcționează ambele teleschiuri și se schiază pe lungimea totală a pârtiei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Pârtii bune de schiat sunt și în Suior. Pârtiile Șuior 1 și 2, Nocturna își așteaptă turiștii. Stratul de zăpadă este de 40 cm la bază și 55 de cm la cota 1000.

Amatorii de ski, dar și profesioniștii pot merge și la Cavnic. Unde pârtiile au un strat de zăpadă de 70 de cm. Poți opta pentru telescaun Roata 1, teleski Roata 2 și teleski Rainer.

Citeste si: Unde poți pleca în vacanta cu 2 copii. Locuri fantastice de neuitat!

Sport la schiat și distracție plăcute pe pârtii!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI