Close sidebar
Close sidebar

Cele mai comune boli ale verii: Iată cum poţi să le previi!

Cele mai comune boli ale verii: Pe perioada verii suntem mult mai expuși la afecțiuni. Nu există un motiv de îngrijorare dacă le previi. Iată care sunt cele mai comune boli ale verii!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cele mai comune boli ale verii: Vara, temperaturile foarte ridicate pot cauza multe afecțiuni. Înainte de a intra în piscină sau de a face o drumeție prin pădure, încercați să aflați mai multe despre unele boli infecțioase care v-ar putea afecta buna dispoziție.

Insolația

În zilele de concediu, cel mai frecvent atunci când mergem la mare sau piscină, ne putem confrunta cu simptomele insolației.  Se manifestă prin dureri de cap, vomă, amețeli, stare de agitație. Că să o previi, ai grijă să te hidratezi suficient, să îți acoperi capul și să porți haine din bumbac, deschise la culoare.

Infecțiile urinare

Atunci când purtăm un costum de baie mai mult timp, sau facem o baie la piscină sau la bazin, putem contacta o infecție urinară.

Acestea afectează în special femeile.

Citeste si: OMS raportează două noi decese cauzate de variola maimuței

Specialiștii recomandă hidratarea, dar și consumul de fructe bogate în antioxidanți, precum afinele, cireșele, dar și să bei ceai de cozi de cireșe sau de merișor.

Varicele

Varicele pot fi accentuate de temperaturile foarte ridicate. Persoanele care suferă de această problemă de sănătate trebuie să evite să petreacă mult timp la soare, să facă băi fierbinți sau să stea mult timp la saună.

Trebuie să poarte haine lejere, care nu sunt strânse pe corp și să se hidrateze foarte bine.

Indigestia

Pe perioada verii, alimentele se pot altera mult mai repede. Suntem mult mai predispuși la indigestii, însoțite de crampe stomacale și de stări de vomă. Ai grijă să mănânci produse cât mai proaspete și să speli bine fructele și legumele înainte să le mănânci. 

Afecțiunile ORL

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Virusurile și bacteriile se răspândesc cu ușurință, fiind favorizate de temperaturile ridicate. Expunerea la aparatele de aer condiționat poate fi un factor care să ducă la infecții respiratorii și afecțiuni ORL.

Pe perioada verii suntem mult mai predispuși la roșu în gât, de otita, de laringita și faringită. Tusea supărătoare se numără printre problemele de sănătate cu care te poți confruntă pe timpul verii.

Citeste si: Ce boli poţi lua de la piscina şi ce trebuie să faci ca să le previi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI