Putand afecta ritmul cardiac, vasele de sange, muschiul inimii, valvele acesteia si multe altele, bolile de inima pot avea numeroase cauze si simptome, in functie de fiecare caz in parte.

Pentru a afla daca ai nevoie de un control medical specializat, in continuarea acestui articol vom mentiona cateva dintre cele mai frecvente boli de inima si simptomele lor, astfel incat tu sa le poti observa prezenta mult mai usor sau sa poti determina factorii de risc care pot duce la aparitia acestora.

3 boli frecvente de inima

Fie ca este din propria initiativa sau la recomandarea medicului de familie in urma unui examen clinic general, apelarea la serviciile sectiilor de diagnostic si tratament pentru cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare este recomandata, medicii de acolo putand evidentia problema exacta si pasii corespunzatori de urmat in functie de fiecare caz in parte.

Cele mai frecvente boli de acest tip includ:

Boala arteriala coronariana

Boala arteriala coronariana este una dintre cele mai des intalnite afectiuni cardiovasculare, aceasta aparand in urma intreruperii circulatiei sangvine la nivelul arterelor din cauza depunerilor de grasimi pe peretii acestora.

In urma ingustarii arterelor, inima nu mai poate primi cantitatea necesara de sange, oxigen si nutrienti, ceea ce poate duce in timp la aparitia anumitor complicatii, cum ar fi insuficienta cardiaca.

Citeste si: Marele actor Valentin Uritescu, dus de urgență la spital

De cele mai multe ori boala arteriala coronariana se poate manifesta prin durere sau disconfort la nivelul pieptului, dispnee, vertij si stare de greata sau varsaturi.

Aritmia

Aritmia este o afectiune caracterizata printr-un ritm cardiac neregulat care poate fi prea lent, prea accelerat sau chiar haotic.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceasta afectiune apare atunci cand impulsurile electrice care coordoneaza ritmul cardiac nu mai functioneaza corespunzator, persoana afectata putand prezenta simptome precum palpitatii, vertij, dispnee si sincopa.

Infarct miocardic

Infarctul miocardic este o alta problema cardiaca intalnita destul de des care apare din cauza intreruperii circulatiei sangvine catre inima.

Aceasta intrerupere poate fi cauzata fie de ingustarea treptata a vaselor de sange, prin depunerea de grasimi pe peretii arterelor, fie prin blocarea acestora din cauza unui cheag de sange sau tromb.

Citeste si: Cursurile de echitație, preferate de copii

Chiar daca simptomele infarctului miocardic pot varia in intensitate, de cele mai multe ori acesta se poate manifesta prin durere in zona pieptului, care poate iradia apoi spre gat, maxilar si brate, dispnee, stare de greata si vertij.

Din cauza prevalentei si severitatii acestor afectiuni, de-a lungul timpului au aparut anumite metode moderne de tratament care pot oferi anumite beneficii specifice.

2 metode moderne de tratament pentru bolile de inima

De la incizii de mici dimensiuni, la recuperare mult mai rapida si internare de scurta durata, urmatoarele metode folosesc tehnica minim invaziva pentru a trata afectiunile cardiovasculare:

Angioplastie cu balon si stent

Aceasta procedura este folosita pentru a largi inapoi in limite normale arterele ingustate de placile de aterom, readucand astfel la normal circulatia sangvina.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

In timpul acestei proceduri medicul interventionist va realiza o incizie la nivelul unei artere specifice prin care va introduce mai multe catetere pe care le va ghida apoi pana la nivelul zonei afectate.

Odata ajuns in zona ingustata acesta va umfla un balon care va largi artera inapoi in limite normale, pozitionand in acelasi timp si un stent special menit sa o mentina in acea pozitie cat mai mult timp posibil.

Ablatie fibrilatie atriala

Fibrilatia atriala este un tip de aritmie care poate fi tratata prin aceasta procedura minim invaziva, medicul folosindu-se tot de catetere si abord venos pentru a ajunge la inima, moment in care va evidentia portiuneamuschiului inimii responsabilă de ritmul cardiac anormal.

Odata expusa aceasta zona, medicul va folosi radiofrecventa pentru a distruge portiunea anormala a muschiului, redirectionand astfel impulsurile electrice si readucand la normal ritmul cardiac.

Datorita serviciilor specializate in domeniul cardiologiei, atat in ceea ce priveste diagnosticarea, cat si tratarea afectiunilor, este recomandata apelarea la clinicile si la centrele specializate in acest domeniu, daca exista simptome asociate cu aceste afectiuni sau factori de risc, cum ar fi stilul de viata nesanatos, istoric medical familial etc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si