Obținerea rezultatelor dorite necesită evitarea greșelilor și efectuarea cât mai corectă a antrenamentelor sportive.
Lipsa încălzirii adecvate
Exercițiile de stretching sau de încălzire musculară sunt adesea omise. Însă, acestea au rolul de a pregăti mușchii pentru efortul susținut din cadrul antrenamentelor. De aceea, este important ca stretching-ul să implice toți mușchii, punând accentul pe grupele musculare implicate în activitatea sportivă pe care o practici.
Este important a începe cu exerciții ușoare, al căror grad de dificultate crește treptat. Încălzirea poate avea o durată între 5-10 minute pentru antrenamentele de intensitate ușoară sau moderată, dar în cazul exercițiilor de complexitate crescută, durata poate fi și de 30 minute.
Realizarea incorectă a mișcărilor
Tehnica realizării mișcărilor este extrem de importantă pentru a obține rezultatele dorite și a evita accidentările.
Astfel, este important a efectua exercițiile lent, cu răbdare. Mișcările bruște pot determina apariția leziunilor, precum umar dislocat. Acesta constă în apariția discontinuității suprafețelor osoase la nivelul umărului, asociată cu durere. Repausul este recomandat, deoarece previne agravarea..
Pentru a te asigura că realizezi corect mișcările, poți apela la un antrenor. Acesta îți oferă informațiile necesare pentru a ști cum să ai un antrenament cât mai prietenos cu articulațiile tale.
Suprasolicitarea
Dorința de a obține rezultate cât mai repede, te poate îndemna să efectuezi antrenamente mai complexe și mai dese. Însă, un volum mai mare de exerciții se asociază cu epuizare, suprasolicitare musculară și leziuni ale cartilajelor, putând conduce la apariția rupturii de menisc. Meniscul este o structură cartilaginoasă ce are rolul de a reduce forțele de frecare care apar la nivelul articulației genunchiului.
În cazul unui efort crescut și repetat, rezistența acestuia scade și apar diferite tipuri de leziuni.
Planifică antrenamentele cu atenție, astfel încât să ai și perioade de odihnă. Ascultă-ți corpul și nu uita să dozezi gradual efortul fizic depus.
Ignorarea durerii
Multe persoane care încep a efectua constant exerciții fizice se confruntă cu durerea. Un nivel redus de durere este considerat a fi normal și apare ca urmare a faptului că mușchii nu sunt obișnuiți cu un grad ridicat de efort.
Când apare durerea, este indicat a lua o pauză și a oferi timp fibrelor musculare să se refacă.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
În cazul în care exercițiile fizice sunt continuate chiar și după ce apare durerea, leziunile musculare se agravează. În prima etapă, aceste leziuni sunt microscopice și necesită o perioadă scurtă de recuperare. Dacă antrenamentele sunt continuate, severitatea leziunilor crește, putând duce chiar și la rupturi musculare.
Hidratarea insuficientă
Pe durata antrenamentelor, organismul pierde o cantitate crescută de apă și electroliți prin transpirație.
Deși este un fenomen fiziologic normal, pierderea de apă necesită a fi compensată. De aceea, se recomandă a consuma o cantitate crescută de apă înainte, în timpul, dar și după finalizarea antrenamentului. O hidratare optimă crește performanța, reduce oboseala și riscul de apariție al leziunilor.
Un antrenament sănătos depinde de modul în care sunt realizate exercițiile fizice. Greșelile sunt normale, însă este important a le conștientiza și a le evita.
Astfel, vei crește performanța și vei obține rezultatele dorite.
Ignorarea durerii
Multe persoane care încep a efectua constant exerciții fizice se confruntă cu durerea. Un nivel redus de durere este considerat a fi normal și apare ca urmare a faptului că mușchii nu sunt obișnuiți cu un grad ridicat de efort. Când apare durerea, este indicat a lua o pauză și a oferi timp fibrelor musculare să se refacă.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
În cazul în care exercițiile fizice sunt continuate chiar și după ce apare durerea, leziunile musculare se agravează. În prima etapă, aceste leziuni sunt microscopice și necesită o perioadă scurtă de recuperare. Dacă antrenamentele sunt continuate, severitatea leziunilor crește, putând duce chiar și la rupturi musculare.
Hidratarea insuficientă
Pe durata antrenamentelor, organismul pierde o cantitate crescută de apă și electroliți prin transpirație. Deși este un fenomen fiziologic normal, pierderea de apă necesită a fi compensată. De aceea, se recomandă a consuma o cantitate crescută de apă înainte, în timpul, dar și după finalizarea antrenamentului. O hidratare optimă crește performanța, reduce oboseala și riscul de apariție al leziunilor.
Un antrenament sănătos depinde de modul în care sunt realizate exercițiile fizice. Greșelile sunt normale, însă este important a le conștientiza și a le evita. Astfel, vei crește performanța și vei obține rezultatele dorite.