Grecia este superba, cu plaje fine, mancaruri bune si preturi mici, ti-ar spune orice turist roman care a fost macar o data in aceasta tara. Daca romanii care aleg o vacanta cu masina, de cele mai multe ori pe cont propriu, merg in statiunile de pe partea continentala a Greciei, peisajele oferite de insule nu au echivalent.

Care sunt cele mai frumoase insule din Grecia! Cum se ajunge 

Probabil ca fiecare turist care este pasionat de Grecia are propriu sau top, insa sigur printre cele mai frumoase este Lefkada. Cu plaje de vis si peisaje de senzatie, Lefkada este o insula de dimeniuni medii, aflata in apropierea continentului, unde se poate ajunge chiar si cu masina. Lefkada este legata de continent printr-un pod plutitor. In Lefkada se afla una dintre cele mai frumoase plaje din lume Porto Katsiki. Lefkada este o insula superba, aleasa de turisti nu doar pentru plaja, ci si pentru peisajul mirific, cu pesteri, cascade si sate pescaresti. Nu in ultimul rand, este un loc excelent pentru sporturi acvatice si croaziere pe mare.

Corfu este una dintre  cele mai vizitate din intreaga Grecie, i se mai spune si “Insula de smarald”, intre Marea Ionica si Marea Adriatica.

Insula este foarte aproape de Grecia continentala si se poate ajunge nu doar cu avionul, ci si cu masina. Corfu are numeroase plaje frumoase, insa una dintre cele mai apreciate este Agia Varvara, renumita pentru nisipurile sale rosiatice.


Zakynthos este una dintre cele mai populate si populare insule grecesti. Aici se afla celebra plaja Navaggio, unde se afla poate cea mai populara si fotografiata epava din Europa, dar si testoasele caretta-caretta.
Cei care aleg Zakynthos trebuie sa stie ca insula are statiuni vestite pentru viata de noapte, unde distractia este non-stop,

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Rhodos  este a patra cea mai mare insula din Grecia si se afla la intersectia Marii Egee cu Mediterana.Insula se afla mult mai aproape de coasta Turciei decat de partea continentala a Greciei, iar cel mai bine este ca transportul sa fie cu avionul, cel cu masina fiind extrem de obositor. Rhodos se mai numeste si Insula Soarelui si are numeroase plaje spectaculoase.  Zona are o istorie bogata, gasim numeroase obiective turistice, precum orasul medieval Rodos, Acropolele din Lidos, urmele celebrului Colos din Rhodos sau anticul Kamiros.

Santorini  sau Thira, dupa cum o numesc grecii, este insa poate cea mai spectaculoasa insula greceasca, fiind formata din resturile unui crater vulcanic. Feriboturile intra in interiorul craterului inundat pentru a ajunge in port, iar orasul se afla sus, pentru a ajunge acolo dumul se face cu telecabina sau cu magari.

Desi este o insula de mici dimensiuni, sunt foarte multe plaje superbe, cu nisip rosiatic sau cu nisip negru. Imaginea orasului vopsit tot in alb ofera una dintre cele mai specaculoase imagini din Grecia. Transportul se face cu avionul sau cu feribotul. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Creta este cea mai mare insula din Grecia si separa Mareea Egee de Marea Libiana, marcand granita dintre Europa si Africa. Are plaje superbe, cu nisip fin, peisaje superbe, in millocul insulei aflandu-se munti, de pe inaltimile carora se vede marea.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si