Cele mai frumoase locuri din România pe care le poți vizita în concediu
Vremea bună va veni în curând în România. Din cauza pandemiei generată de virusul Sars-Cov-2, majoritatea oamenilor aleg să-și petreacă concediul în țară. Dacă nu știi unde să petreci vacanța de Paște sau concediul din vară, noi îți expunem cele mai frumoase locuri din România.
România este o țară plină de locuri frumoase. Dacă ai fost nevoit să-ți amâni vacanța de peste hotare din cauza pandemiei, nu te îngrijora. Țara ta are locuri de vizitat extrem de frumoase și nemaiîntâlnite până acum. Iată o listă cu cele mai frumoase locuri din România pe care le poți vizita în concediu.
Cum să îți petreci concediul în siguranță în timpul pandemiei
Călătoriile fac parte din viața noastră.
Prin ele găsim și o metodă de a ne relaxa. Deși, specialiștii au avertizat că riscul de infectare cu Sars-Cov-2 este mai mare atunci când pleci în călătorie, oamenii și-au luat măsurile necesare.
Dacă alegi să călătorești, trebuie să-ți iei măsuri de siguranță pentru a avea un concediu plăcut. Trebuie să te protejezi pe tine, dar și pe cei din jur. Nu trebuie să pleci la drum dacă ești bolnav sau dacă ai intrat în contact cu vreo persoană care are test pozitiv Sars-Cov-2, în ultimele 14 zile.
De altfel, nu trebuie să pleci la drum cu o persoană bolnavă.
Măștile, dezinfectantul și soluțiile de curățare să-și fie tot timpul la îndemână. Când pleci în concediu, este bine să te pui la punct cu noile legi și restricții impuse de autorități. Documentarea te va ajuta mult în planificarea lucrurilor pe care le vei face în concediu.
Este de preferat să alegi un loc de vacanță în care incidența cazurilor Sars-Cov-2 este una mică.
Nu uita să păstrezi distanța de cel puțin doi metri față de persoanele care îți ies în cale. Evită spațiile aglomerate, poartă masca de protecție tot timpul și spală-te frecvent pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde.
1. Stufărişurile de la Sic- a doua întindere de stuf după Delta Dunării 2. Piscină „Pă Coastă”- exact ca in Bali. (la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, în Maramureș, satul Mara). 3. Rezervaţia Grădina Zmeilor( situată la doar 70 km de Cluj şi este considerată a fi una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Transilvania) 4.
Sanctuarul urşilor de la Zărneşti 5. Biserica din Pustietate (între orașul Carei și comuna Petrești, Satu-Mare). 6. Staţiunea „exotică” de la Berzasca. (în județul Caraș-Severin și poartă numele de Satul lacustru Berzasca). 7. Cetatea medievală Saschiz (aproape de Sighişoara şi de Viscri, localitatea Saschiz).
8. Soveja- staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa 9.
Pădurea Hoia-Baciu 10. „Eutopia Gardens" sau Rozariul de la Mândruloc o rapsodie de parfumuri şi culori (în localitatea Mândruloc din județul Arad unde este amenajat cel mai mare rozariu din Sud-Estul Europei).
Locuri de vizitat în Muntenia
Listă cu locuri de neratat din sudul țării:
1. Lacul și Barajul Păltinu 2. Rezervația Glodeasca 3. Palatul Parlamentului- București 4.
Muzeul Satului- București 5. Grădina Botanică- București 6. Închisoarea Doftana 7. Curtea Domnească- Târgoviște 8. Mănăstirea Dealu- Târgoviște 9. Lacul Amara- Amara 10. Muzeul Ceasului- Ploiești.
1. Satul Biertan 2. Lacul Colibița 3. Satul Viscri 4. Rimetea și Cetatea Colțești 5. Castelul Kalnoky 6. Gradina Botanică din Jibou 7. Castelul Bethlen – Haller 8. Satul Saschiz 9. Coloanele de Bazalt și Vulcanul de la Racoș 10. Biserica fortificată Alma Vii
Locuri de vizitat în Moldova
1. Cramele Cricova și Mileștii Mici 2. Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi 3. Mănăstirea Țîpova 4. Cetatea Soroca 5. Lunca Prutului de Jos 6. Rezervația Naturală ”Codrii” 7. Mănăstirea Saharna 8. Valea ”o sută de movile” 9. Schitul rupestru Bechir 10. Cetatea Tighina.
1. Mănăstirea Bogdana 2. Bisericuțele de lemn din Bucovina 3. Chilia săpată în stâncă a lui Daniil Sihastrul 4. Muzeul Satului Bucovinean 5. Satul Marginea 6. Muzeul Oului 7. Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina 8. Mocănița Huțulca 9. Salina Cacica 10. Casa Memorială și Muzeul Ciprian Porumbescu.
Locuri de vizitat în Banat
1. Peştera Ponicova 2. Defileul şi Cazanele (Mari și Mici) Dunării 3. Muntele Ciucaru Mare 4. Apusul în zona localităţii Coronini şi obiectivele turistice din împrejurimi 5. Stânca Baba Caia 6. Caii sălbatici din Insula Ostrov 7. Cheile Nerei 8. Cascada La Văioagă (Cheile Nerei) 9. Lacul Ochiul Bei (Cheile Nerei) 10. Cascada Beuşniţa sau Cascadele Beuşniţei (Cheile Nerei).
1. Cazinoul din Constanța 2. Monumentul Tropaeum Traiani De La Adamclisi 3. Lacul Techirghiol 4. Cetatea Histria- 60 de km de Constanța 5. Lacul Sinoe 6. Capul Doloșman și Cetatea Argamum 7. Gura Portiței 8. Plaja Vadu 9. Delta Dunării 10. Plaja Tuzla.
Locuri de vizitat în Oltenia
1. Băile Olănești, Izvoarele de Aur 2. Stațiunea Balneo-climaterică Călimănești 3. Parcul Nicolae Românescu din Craiova 4. Culele de la Măldărești 5. Cazanele Dunării 6. Mănăstirea Horezu 7. Stațiunea montană Rânca 8. Transalpina 9. Lacul Vidra 10. Muzeul de Artă din Craiova, care este situat în centrul oraşului.