Cele mai grave incidente cu submarine. Dezastrul submarinului Titan a dezgropat istoria Titanic și, implicit, alte dezastre acvatice asemănătoare tragediei submersibilului. 

Cele mai grave incidente cu submarine

 

20 ani de la dezastrul submarinului nuclear Kursk

Cele mai grave incidente cu submarine. Un mare dezastru s-a petrecut în urmă cu 20 de ani

Cele mai grave incidente cu submarine. Un mare dezastru s-a petrecut în urmă cu 20 de ani

[Sursa foto: PixaBay]

La data de 12 august 2000, un dezastru a avut loc la bordul submarinului nuclear Kursk, în Marea Barents, unde se efectuau manevre navale ruseşti.

Submarinul avea 118 marinari la bord şi era echipat cu 18 torpile şi 24 de rachete de croazieră.

În timpul lansării unei torpile de manevră asupra crucişătorului Kirov, o explozie puternică s-a produs, aceasta având forţa de 100 kg TNT, provocând un miniseism. În momentul exploziei, toate trapele care separau compartimentele submarinului erau deschise, ceea ce a determinat scufundarea rapidă a acestuia în Marea Barents. Unele persoane aflate la bordul submarinului au reuşit să se refugieze într-un compartiment, dar au decedat în scurt timp din cauza hipotermiei. â

În ciuda unor tentative de salvare efectuate de echipe britanice şi norvegiene, toţi cei 118 marinari şi ofiţeri de la bordul submarinului Kursk au murit.

Citește și: Un miliardar de la JP Morgan a murit într-o cursă cu mașini chiar de ziua lui

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Abia un an mai târziu, în 2001, o echipă olandeză a recuperat epava şi toate cadavrele, care au fost înmormântate în Rusia.

Submarinul cu propulsie nucleară Kursk a fost nevoit să recurgă la operaţiunea de submersiune din cauza unor probleme tehnice apărute în timpul unor manevre militare desfăşurate în Marea Barents, anunţa, la 14 august 2000, agenţia Interfax.

 

Ce am învățat din implozia submarinului Titan

Submersibilul Titan, care se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic, a dispărut duminică, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o "implozie catastrofală". Din nefericire, toți cei cinci pasageri au murit.

Într-o postare din anul 2019, publicată pe site-ul Ocean Gate, compania a susținut că atunci când a fost fondată ”obiectivul său a fost de a urmări cel mai înalt nivel rezonabil de inovare”.

”A aduce o entitate externă la curent cu fiecare inovație înainte ca aceasta să fie supusă testelor în lumea reală este anatema pentru inovarea rapidă ”, a declarat atunci compania. În anul 2018, compania a amânat călătoriile spre Titanic, după testele în ape adânci din Bahamas, unde sistemul electronic al Titan ai fi ”suferit daune provocate de fulgere care au afectat peste 70% din sistemele sale interne”.

Citește și: Extremele vremii în Europa: Cod roșu de caniculă în Spania și furtuni devastatoare în Balcani

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mătușa lui  Suleman Dawood, pasagerul de 19 ani de pe submersibilul Titan, susține că acesta era "îngrozit" înainte de călătorie. În zilele de dinainte ca submersibilul Titan să pătrundă în ocean, în largul coastei Newfoundland, Canada, studentul de 19 ani care își însoțea tatăl în expediție și-a exprimat ezitarea să meargă, a declarat mătușa sa într-un interviu, joi. 

Azmeh Dawood, sora mai mare a omului de afaceri pakistanez Shahzada Dawood, a declarat pentru NBC News că nepotul ei, Suleman, a informat o rudă că "nu era se simțea în stare de asta" și s-a simțit "îngrozit" de călătoria pentru a explora epava Titanicului. Ea a fost devastată, joi, când OceanGate, compania din spatele expediției Titan, a confirmat că toți cei cinci pasageri de la bord erau morți.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si