În astfel de situații, recomandarea generală este să apelezi la un camin de bătrâni. Doar o astfel de instituție poate avea grijă cu adevărat de cei dragi ție. Apoi, dacă nu ești sigur că este momentul potrivit, acest articol îți prezintă 4 motive pentru care ar fi cazul să apelezi la un astfel de cămin.

Lipsa interacțiunii sociale pentru cei dragi ție

Interacțiunile de tip social și în general apartenența la o comunitate sunt lucrurile care te fac chiar și pe tine să mergi înainte în fiecare zi, după cum s-ar spune. Astfel, îți poți imagina cum se simte un vârstnic atunci când nu mai poate socializa si mai ales când comunitatea din jurul său devine din ce în ce mai mică pe zi ce trece.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Povestea ultimilor doi oameni din Budești, un cătun fantomă, aproape înghițit de natură

Un cămin de bătrâni poate rezolva toate aceste probleme. De exemplu, centrul de longevitate activă Vitalitas pune la punct activitați care ii implică pe toți rezidenții centrului, astfel garantându-se apartenența la o comunitate si interacțiunea sociala.

Deficiențe nutriționale care le afectează sănătatea

Chiar dacă ai avea timp să le gătești celor dragi ție, nu mereu vei putea sa le gătești mâncărurile de care acestia au nevoie pentru a duce o viață sănătoasă în continuare.

Mai rău este atunci când acestia nu-și mai pot gati singuri – practic nu-și mai pot face unele pofte, după cum s-ar spune.

Din nou, un cămin de bătrâni vine echipat cu personalul necesar pentru a putea găti fiecarui rezident mâncărurile preferate. De regulă, aceste cămine prezintă o bucătărie proprie cu un bucătar profesionist care stă la dispoziția rezidenților.

Tulburări de memorie care le afectează viața de zi cu zi

Ai nevoie de instruire specializată pentru a ști cum să te descurci cu persoanele care au tulburari de memorie. Totodată, trebuie să le poți oferi acestora un alt tip de grijă, mai special. De obicei, aceste lucruri nu pot fi oferite de membrii familiei sau cei apropiați, din păcate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un cămin de bătrâni nu are numai personal necesar pentru a supraveghea fiecare rezident. Acesta dispune și de personal calificat care poate avea grijă de persoane cu aproape orice tip de afecțiune, indiferent de dificultate sau alte aspecte.

Cele mai importante motive pentru care ar trebui să apelezi la un cămin de bătrâni pentru cei dragi ție

Cele mai importante motive pentru care ar trebui să apelezi la un cămin de bătrâni pentru cei dragi ție

Mobilitatea limitată a celor dragi ție

Afecțiunile care afectează mobilitatea, inclusiv vârsta, te lasă de obicei neputincios în fața lucrurilor. Din nou, trebuie să știi cum se interacționează cu o astfel de persoană și mai ales cum poate fi aceasta ajutată. O alegere mai puțin bună ar fi menținerea unei persoane cu mobilitate limitată la pat, constant, zilnic. Acest lucru se intamplă, deseori, din lipsa echipamentelor specializate care permit mutarea persoanelor cu mobilitatea limitată.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Ciobanii veterani se văd nevoiți să renunțe la transhumanță

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Din fericire, un cămin de bătrâni este echipat cu toate cele necesare pentru ca până și rezidenții cu mobilitate limitată să se poată bucura de o zi în natură sau de o siestă pe terasă, fix după o ploaie de vară. Pe scurt, chiar și în situația lor, visele rezidenților încă pot fi împlinite intr-un astfel de cămin.

Ești în căutarea unui cămin care poate oferi toate cele necesare celor dragi ție?

Centrul de longevitatea activă Vitalitas îți stă la dispoziție in această privință. Acesta se va deshide in acest an si dispune de o multitudine de beneficii pentru viitorii rezidenți – de la un spațiu verde de 20.000 metri pătrați cu pădure și grădina la piscină, jocuri de societate, activități și așa mai departe.

Programează o vizionare a centrului chiar acum pentru a vedea căminul Vitalitas, construit de la zero, conform celor mai înalte standarde!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si