1. Cafeaua este o sursă puternică de antioxidanţi sănătoşi

De fapt, cafeaua prezintă o activitate antioxidantă mai mare decât ceaiul verde şi cacaoa, două superstaruri antioxidante. Oamenii de ştiinţă au identificat aproximativ 1.000 de antioxidanţi în boabele de cafea neprocesate şi alte sute se dezvolta în timpul procesului de prăjire. Numeroase studii au citat cafeaua ca fiind o sursă alimentară majoră – şi, în unele cazuri, primară – de antioxidanţi pentru subiecţii săi.

De pe https://www.coffeepoint.ro/cafea-boabe poți cumpăra sortimente delicioase de cafea.

Citește și: Ce beneficii au companiile în urma activităților de responsabilitate socială?

Antioxidanţii lupta împotriva inflamaţiei, o cauză de bază a multor afecţiuni cronice, inclusiv artrită, ateroscleroza şi multe tipuri de cancer. De asemenea, neutralizează radicalii liberi, care apar în mod natural ca parte a funcţiilor metabolice de zi cu zi, dar care pot provoca stres oxidati v care duce la boli cronice. Cu alte cuvinte, antioxidanţii ne ajută să ne menţinem sănătoşi la nivel micro, protejându-ne celulele de daune. În cele din urmă, se crede că acidul clorogenic, un antioxidant important care se găseşte aproape exclusiv în cafea, ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Citește și: TOP 3 cele mai bune cafele de origine pe care sa le comercializezi în cafeneaua ta

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

2. Cofeină oferă o creştere a memoriei pe termen scurt.

Când un grup de voluntari a primit o doză de 100 de miligrame (mg) de cofeină, aproximativ la fel de mult conţinută într-o singură ceaşcă de cafea, cercetătorii austrieci au descoperit o creştere a activităţii creierului voluntarilor, măsurată prin imagistica prin rezonanţă magnetică funcţională (fMRI). întrucât executau o sarcină de memorie. Cercetătorii au remarcat că abilităţile de memorie şi timpii de reacţie ai voluntarilor care au avut cofeină au fost, de asemenea, îmbunătăţite în comparaţie cu grupul de control care a primit un placebo şi

nu a arătat nicio creştere a activităţii creierului.

Citește și: TOP 3 cele mai bune cafele de origine pe care sa le comercializezi în cafeneaua ta

Cum funcţionează: cofeină pare să afecteze anumite zone ale creierului responsabile pentru memorie şi concentrare, oferind un impuls memoriei pe termen scurt, deşi nu este clar cât de mult durează efectul său cum poate varia de la o persoană la alta.

3. Cafeaua poate ajuta la protejarea împotriva declinului cognitiv.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe lângă faptul că oferă o creştere temporară a activităţii creierului şi a memoriei, consumul regulat de cafea poate ajuta la prevenirea declinului cognitiv asociat cu boala Alzheimer şi alte tipuri de dementă. Într-un studiu finlandez promiţător, cercetătorii au descoperit că consumul zilnic de trei până la cinci căni de cafea la mijlocul vârstei a fost asociat cu o scădere cu 65% a riscului de Alzheimer şi demenţă mai târziu în viaţă.

Interesant este că autorii studiului au măsurat şi efectul consumului de ceai asupra declinului cognitiv, dar nu au găsit nicio asociere.

Citește și: 5 aspecte de care să ții cont pentru a crea un meniu de băuturi atractiv pentru locația ta

Cum funcţionează: Există mai multe teorii despre modul în care cafeaua poate ajuta la prevenirea sau protejarea împotriva declinului cognitiv. O teorie de lucru: cofeină previne acumularea plăcii de beta-amiloid care poate contribui la debutul şi progresia bolii Alzheimer. De asemenea, cercetătorii susţin că, deoarece consumul de cafea poate fi asociat cu un risc scăzut de diabet de tip 2, un factor de risc pentru dementă, scade şi riscul de a dezvolta dementa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si