Nu știi care cărți sunt cele mai potrivite pentru copilul tău?

Atunci când trebuie să alegi cărți pentru copii și adolescenți nu este o misiune ușoară. Trebuie să studiezi atent piața, care este ofertantă, pentru a alege ce este mai bun pentru copilul tău. Dacă la început ai nevoie pentru bebelușul tău de cărți senzoriale, pe măsură ce copilul crește treci la cărți

cu diferite povești care descriu situații din viața lui, pentru a-l ajuta mai ușor să înțeleagă ce anume i se întâmplă și cum să gestioneze aceste situații.

Citeste si: Cele cinci fluide trebuie verificate periodic la mașină

Top cărți pentru bebeluși și copii:

● Baby's Very First Lift-the-Flap Peek-a-Boo de Fiona Watt- recomandată de la vârsta de 6 luni, această carte are pagini cartonate și ilustrații cu animale care îi vor atrage atenția bebelușului tău.

● Ascultați copii, oare cine poate fi?- o carte cu animale care prin apăsarea unui buton redă sunetele produse de acestea. Bebelușii vor fi foarte încântați să descopere o lume nouă, interesantă și astfel să învețe primele metode prin care pot recunoaște animalele domestice sau sălbatice.

● Cărți Usborne Sounds: Jungle Sounds de Sam Taplin- aceste cărți sunt recomandate de la vârsta de trei ani și funcționează pe același principiu de sunet și imagine asociată, pentru o mai bună recunoaștere a animalelor sălbatice.

Copiii sunt extrem de atrași de acest tip de carte.

● Fingerprint activities: Garden de Fiona Watt- o carte senzorială care are pe lângă imagini, o paletă de culori pe care copilul tău o poate folosi pentru a colora cu degetul. Se pretează după vârsta de 3 ani, deoarece copilul înțelege mai bine ce anume are de făcut și, spre deosebire de bebeluși care vor avea tendința să ducă mâna la gură, aceștia mai mari vor știi că acele culori sunt pentru colorat pe carte.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

● Bookscape Board Books: a forest’s season de Ingela P. Arrhenius- o carte senzorială care îți duce copilul într-o lume magică, cu un design special la care paginile cartonate au diferite forme din poveste și care se suprapun într-un mod plăcut și interesant.

Citeste si: Gala Oscar 2021. Lista nominalizărilor la Premiile Academiei Americane de Film

● Waiting for the biblioburro de Monica Brown- un profesor dedicat și-a făcut o bibliotecă mobilă, care se numește biblioburro, pentru a putea ajunge la toți copiii din zonele rurale din Columbia. Se găsește în ediție bilingva și ilustrată și s-a dovedit un succes în rândul copiilor.

● The boy who harnessed the wind de William Kamkwamba și Bryan Mealer- povestea lui William Kamkwamba, un adolescent de 14 ani care a dus electricitatea în satul lui Malawi din Africa.

Top cărți pentru adolescenți:

● Five Nights at Freddy's: The Silver Eyes 1 de Scott Cawthon, Kira Breed-Wrisley – de la creatorul celei mai bine vândute serii de jocuri video horror, această carte ne spune povestea lui Charlie, care ajunge la o pizzeria unde în

trecut s-au întâmplat o serie de fenomene stranii și care descoperă acolo o multitudine de mașinării animatronice înfricoșătoare, care prind viață în timpul nopții. Indicii despre ce se întâmplă acolo avem și în joc, însă cartea dezvăluie mult mai multe lucruri despre emoțiile trăite de Charlie în această experiență.

Citeste si: Globurile de Aur 2021. Care sunt cele mai bune filme ale anului

● Egyptology de Emily Sands – o carte ilustrată despre istoria Egiptului. Copilul intră în lumea fascinantă a faraonilor și zeilor antici.

● Darius the great is not okay de Adib Khorram – fiind un adolescent în depresie, Darius nu se regăsește în viața pe care o trăiește în USA, dar simte că nu aparține nici lumii orientale, atunci când părinții îl duc la bunicii din Iran. Însă încetul cu încetul, explorând Iranul, Darius își dă seama că el este bine așa cum e.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

● And we’re off de Dana Schwartz – Nora este un artist, visătoare și idealistă, căreia i se oferă șansa de a face o excursie prin Europa pentru a studia cei mai mari artiști din istorie. Mama ei ar prefera pentru ea o altă carieră și nu este de acord ca aceasta să îmbrățișeze viața de artist, dar până la urmă i se alătură în această călătorie. Aventura

lor descrisă în carte vă va ține cu sufletul la gură și sigur nu vă doriți să ajungeți repede la final.

Citeste si: Ce primeau vedetele noastre de la Moș Nicolae în copilărie. Cadouri sau nuielușă?

● Mad, bad and dangerous to know de Samira Ahmad – cartea relatează aventura unei adolescente de 17 ani, turistă în Paris alături de părinții ei, care în loc să exploreze ce ar face orice turist, adică ar încerca croissantele și ar vizita Turnul Eiffel, ea merge pe firul istoriei și învață despre viața unei femei musulmane din secolul 19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si