Close sidebar
Close sidebar

Cele mai populare trucuri și sfaturi de frumusețe din diferite țări ale lumii

Simona Costache,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Frumusețea este un concept universal, dar interpretările sale variază considerabil de la o țară la alta. Fiecare cultură are propriile ritualuri, produse și trucuri pentru a evidenția frumusețea naturală. Iată un tur al lumii cu sfaturi de frumusețe din diferite colțuri ale globului.

Japonia: ten de porțelan

Femeile japoneze sunt renumite pentru tenul lor de porțelan. Secretul lor constă într-o rutină meticuloasă de îngrijire a pielii.

Curățarea este o etapă crucială: ele practică o dublă curățare, folosind mai întâi un ulei demachiant pentru a elimina impuritățile, apoi un demachiant blând pentru a elimina reziduurile. Măștile de față, adesea impregnate cu seruri bogate în ingrediente precum ceaiul verde, acidul hialuronic sau colagenul sunt, de asemenea, foarte populare pentru hidratarea și revitalizarea feței.

Franța: o celebrare a parfumului

Franțuzoaicele sunt celebre pentru abordarea lor de tip „mai puțin este mai mult” în materie de frumusețe.

Ele preferă un look minimalist, pus în valoare de un ruj de bună calitate şi un parfum preţios. Ca acesta să nu-şi piardă din intensitate pe tot parcusul zilei, franțuzoaicele aleg să investească în produse de nişă, precum Lancome Maison parfum, sau aleg un clasic care şi-a dovedit deja eleganţa atemporală, cum este parfumul Idole tot de la Lancôme.

Brazilia: frumusețea naturală

Femeile din Brazilia profită din plin de bogățiile naturii. Ele folosesc frecvent uleiul de nucă de cocos și açai pentru a hidrata și hrăni pielea. Nisipul de pe plajă este uneori folosit ca exfoliant natural pentru a îndepărta celulele moarte și a stimula circulația sângelui. De asemenea, practicarea regulată a sportului este esențială, nu doar pentru a menține o siluetă tonifiată, ci și pentru o piele radiantă.

Coreea de Sud: arta stratificării

Rutina de îngrijire coreeană, cunoscută sub numele de K-beauty, devenită deja celebră în toată lumea, constă în mai multe etape, uneori până la zece. Acestea includ curățarea, tonifierea, aplicarea de seruri, esențe, fiole și creme. Produsele pe bază de secreții de melc, cunoscute pentru proprietățile lor reparatoare și hidratante, sunt foarte apreciate. În plus, femeile coreene folosesc regulat măști de noapte pentru a hrăni intens pielea în timpul somnului.

India: strălucire naturală cu ingrediente ayurvedice

Ayurveda, medicina tradițională indiană, oferă soluții naturale pentru frumusețe. Femeile din India folosesc adesea măști pe bază de turmeric, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și iluminatoare. Henna este folosită pentru a colora și întări rezistenţa părului. Uleiul de cocos este un alt ingredient cheie, utilizat pentru a hidrata pielea și părul, conferindu-le strălucire și delicatețe.

Maroc: secretele hammamului

Ritualurile de frumusețe marocane sunt adesea legate de hammam, o baie de aburi tradițională. Femeile folosesc săpun negru, un exfoliant pe bază de ulei de măsline, pentru a curăța și hidrata pielea. Apoi, aplică rhassoul, o argilă minerală care detoxifică și revitalizează pielea. Uleiul de argan, bogat în vitamina E și acizi grași esențiali, este utilizat pentru a hidrata pielea și părul, conferindu-le o strălucire deosebită.

Egipt: tradiţii ancestrale

Secretele de frumusețe ale femeilor egiptene datează chiar din vremea Cleopatrei. Laptele este folosit pentru proprietățile sale hidratante și emoliente, băile de lapte fiind o tradiție veche în Egipt. Mierea, cu virtuțile sale antibacteriene și hidratante, este adesea folosită în măști și tratamente pentru ten. Aloe vera este, de asemenea, foarte apreciată pentru proprietățile sale calmante și reparatoare.

Turcia: splendoarea otomană

Femeile din Turcia au moștenit tradițiile de frumusețe din perioada otomană. Săpunul de Alep, fabricat pe bază de ulei de măsline și dafin în Siria, este folosit pentru a curăța și hrăni pielea. Cafeaua măcinată este un excelent exfoliant natural pentru față și corp. Măștile pe bază de iaurt sunt populare pentru efectul lor răcoritor și hidratant.

Bulgaria: magia trandafirilor

Bulgăroaicele își mențin frumusețea naturală folosind produse locale. Unul dintre cele mai prețioase secrete este utilizarea uleiului de trandafir, extras din faimoșii trandafiri care cresc în această ţară. Cunoscut pentru proprietățile sale hidratante, antiîmbătrânire și calmante, acest ulei este adesea integrat în rutinele de îngrijire a pielii și a părului. Pe lângă uleiul de trandafir, iaurtul bulgăresc, bogat în probiotice, este utilizat frecvent în măști faciale pentru a hrăni și revitaliza pielea. Totodată, ăile de aburi cu ierburi locale, cum ar fi lavanda și mușețelul, sunt populare pentru efectele lor purificatoare și relaxante.

Australia: bogățiile naturii sălbatice

Femeile din Australia folosesc ingrediente locale precum uleiul de macadamia și uleiul de emu pentru a hidrata și revitaliza pielea. Arborele de ceai, cu proprietăți antibacteriene, este folosit pentru a trata imperfecțiunile și a purifica pielea. Argila australiană este, de asemenea, apreciată pentru capacitățile sale de detoxifiere și de curăţare a tenului.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Fiecare cultură oferă o bogăție de sfaturi de îngrijorè și de produse naturale, demonstrând că preocuparea pentru frumusețe este una universală. Adoptarea și experimentarea rutinelor din diferite culturi poate nu doar diversifica abordarea îngrijirii pielii și părului tale, ci și îmbogăți experiența personală a frumuseții. Fie că este vorba despre tradiții ancestrale sau inovații moderne, există întotdeauna ceva de învățat și de adoptat pentru a-ţi evidenția frumusețea naturală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI