Specialiștii au realizat topul celor mai sănătoase trei alimente din lume. Acestea nu ar trebui să lipsească din alimentație pentru că aduc multe beneficii sănătății, potrivit informațiilor transmise de focus.de.

Top trei alimente cele mai sănătoase. Trebuie să le ai mereu în casă

Specialiștii au reușit să identifice trei alimente cele mai sănătoase pentru organism. Aceste alimente nu ar trebui să lipsească niciodată din casă. 

În aceste alimente se găsesc cei 17 nutrieți vitali necesari în funcționarea sănătoasă a organismului. Este vorba despre lămâie, varză chinezească și sfecla roșie.

Citește și: VIDEO Medici și farmaciști, prinși în caracatița „ozempic”. Peste 700 de rețete false au fost emise pentru acest medicament

Lămâie

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Lămâia: Lămâia ocupă unul dintre locurile fruntașe în topul alimentelor sănătoase. Fructul se par că are 100 de nutrienți care sunt absoluți necesari pentru a avea un organism sănătos. Lămâia devine, în aceste condiții, cel mai sănătos fruct din lume. În top mai sunt incluse căpșunile, nucile și fructele roșii urmate de citrice. Contrar așteptărilor, în acest top nu au fost incluse merele, bananele și afinele, unele dintre cele mai consumate fructe.

Varză chinezească

[Sursa foto: istockphotos]

Varza chinezească: Varza chineazească conține mulți nutrienți sănătoși și este una dintre legumele care se digeră cel mai sănătos. Doar 100 de grame de varză chinezească reprezintă doza necesară de vitamina C. Leguma este, de asemenea, bogată în proteine ​​vegetale și aminoacizi de înaltă calitate. Printre legumele sănătoase din topul celor mai bune alimente pentru organism se află legumele verzi: spanac sau mangoldul, și legumele cu frunze.

Frunzele de sfeclă roșie ocupă unul dintre locurile fruntașe și sunt urmate de spanac, cicoare, frunze de salată verde, pătrunjel și salată romană. Spre sfârșitul topului, dar importante în alimentație se regăsesc ardeiul roșu, arpagicul, broccoli și dovleacul.  

Citește și: Legumele care fac minuni pentru vegetarieni! Nutriționiștii spun că sunt pline de proteine: „Sunt la mare căutare”

Năsturel

[Sursa foto: istockphotos]

Năsturelul: Năsturelul este considerat cel mai sănătos aliment. Planta medicinală conține 100% din doza zilnică recomandată de 17 nutrienți pentru fiecare 100 de calorii. Năsturelul are un gust minunat dacă este consumat în quark, brânză cremoasă, sau consumat proaspăt, în combinație cu cartofi, ouă sau chiar și în salată. Planta medicinală aduce preparatelor o notă picantă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si