Close sidebar
Close sidebar

Celebra lunetistă "Baghera", capturată de forțele armate ale Ucrainei. Rușii au abandonat-o rănită pe câmpul de luptă

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat capturarea unei celebre lunetiste care a luptat după 2014 pentru forțele separatiste pro-ruși din estul țării. Cine este sârboaica "Baghera".

Sorin Negru,

Lunetista "Baghera", capturată de forțele armate ale Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Forțele armate ucrainene au capturat o celebră lunetistă care a activat în republicile separatiste după 2014 de partea forțelor pro-ruse. Potrivit site-ului Censor.net, ea ar fi vinovată de moartea a cel puțin 40 de persoane, inclusiv civili.

Citeste si: Volodimir Zelenski vrea să participe la gala Oscar

Informațiile privind capturarea celebrei lunetiste au fost postate vineri pe pagina de Facebook a agenției de știri a Ministerului Apărării, ArmyInform.

"Baghera", rănită și abandonată

"Baghera"- alias Irina Starikova- a împușcat prizonieri ucraineni începând cu anul 2014. Potrivit Libertatea.ro, Baghera era rănită când a fost capturată și i s-a acordat asistență medicală.

Citeste si: Joe Biden, mesaj pentru Vladimir Putin, din Polonia. "Lumea liberă este unită" împotriva războiului "brutal" declanșat de Rusia

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Potrivit serviciilor de informații ucrainene, ea susține că a fost abandonată pe câmpul de luptă: „M-au abandonat. Știind că sunt rănită și având ocazia să mă ia de acolo, au decis să mă părăsească, în speranța că voi muri”, a explicat ea. 

Lunetista "Baghera", capturată de forțele armate ale Ucrainei

Cine este lunetista "Baghera"

"Baghera", alias Irina Starikova, ar fi, de fapt, o sârboaică, Daniela Lazovic, fostă jucătoare de handbal, ce are un trecut plin de infracțiuni în țara ei. Potrivit sursei citate, ea a fost o vreme călugăriță, cu numele de maică Xenia, la Gornji Milanovac, apoi a fost condamnată pentru trafic de droguri.

Ulterior "Baghera" a trecut la islamism, iar din 2014 a ajuns în Ucraina, unde s-a alăturat forțelor separatiste pro-ruse din estul țării, din Donbas.

Armata ucraineană și serviciile secrete o vânau din 2014, după ce a fost acuzată că a ucis prizonieri ucraineni capturați de forțele separatiste.  

Citeste si: Un comandant din armata Rusiei a fost ucis de proprii soldați

Lunetista "Baghera", capturată de forțele armate ale Ucrainei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI