Constantin Cotimanis (65 de ani) a vorbit despre ce meserii a încercat înainte să ajungă un actor consacrat. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Constantin Cotimanis a dezvăluit cum era să fie deturnat de la lumea scenei  de către arhitectură, pasiune pe care și-o cultivase ca absolvent de liceu de specialitate. 

Citeste si: Nicu AIifantis este solidar cu Dan Bittman: ”Vise plăcute, îngerii să te sărute! Să te apere de rele, de tătari, orbani și rele!”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”În drum spre casă, în tramvai, am văzut un afiş: ”S-a înfiinţat Liceul de Arhitectură“. Mi-am zis: „Hopa! Aici e de mine“. Nu desenasem mai nimic toată viaţa, poate câte-o schiţă pentru rochiile maică-mii. Dar nu se dădea probă la desen. S-a dat probă de limba română, care-mi plăcea, şi la fizică. Am intrat(...) Am fost prima promoție, anul 1971. S-a făcut un experiment tare interesant, că au vrut să vadă cam cum halesc arhitectura copiii de clasa noua. Până atunci, nu exista decât institut şi Şcoala Tehnică de Arhitectură şi Construcţia Oraşelor (STACO). Apropo, Doru Stănculescu, Nicu Vladimir, Mircea Albulescu ş i încă câţiva oameni importanţi au terminat STACO”, a mărturisit Cotimanis. 

Arhitectul Constantin Cotimanis: ”Am lucrat puţin şi la nişte detalii de la Casa Poporului!”

Celebrul actor, care a divorțat recent, implicîndu-se într-o idilă cu actrița Iulia Dumitru, a și pus în practică proiectele arhitecturale gândite pentru București. Astfel, Constantin Cotimanis recunoaște că a lucrat puțin inclusiv la ridicarea Casei Poporului. 

Cotimanis
Constantin Cotimanis și noua iubită, actrița Iulia Dumitru

”Am ajuns nişte proiectanţi chiar foarte buni.

Mulţi s-au răspândit prin ţară şi mulţi dintre noi am lucrat la proiecte în Bucureşti. Am ajuns să proiectăm, alături de arhitecţi, lucruri cu care mă mândresc. Am lucrat la blocurile care s-au construit pe Calea Moşilor, la câteva din Pantelimon, la Casa Pionierilor. Am lucrat puţin şi la nişte detalii de la Casa Poporului. Dar arhitectura era, totuşi, o meserie plictisitoare, date fiind standardele impuse, adică suprafeţe mici pentru apartamente, ornamente pe blocuri. Stăteam mai mult să zgâriem blocurile, să facem un fel de basoreliefuri, pentru a le înfrumuseţa”, a declarat Cotimanis pentru sursa citată. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si