Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov a acuzat forţele armatei ucrainene de faptul că sunt responsabile de bombardarea celei mai mari centrale nucleare din Ucraina şi din Europa.

Citeste si: Zelenski despre centrala nucleată Zaporojie: “Dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul”

Oficialul de la Kremlin avertizează cu privire la ”consecinţe catastrofale” în Europa, relatează presa internațională.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Puterea de la Kiev, inclusiv președintele Volodimir Zelenski, au acuzat anterior Rusia de bombardarea celei mai mari centrale din Ucraina.

Moscova iese la atac. Cine atacă de fapt centrala nucleară? 

Bombardarea instalaţiei Centralei nucleare Zaporijjea ”de către forţe armate ucrainene” ”poate fi extrem de periculoasă” şi ”ar putea avea consecinţe catastrofale într-o zonă vastă, inclusiv pe teritoriul european”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

centrala nucleara

Centrala nucleară la doar 500 de km de România

[Sursa foto: Google]

Ministerul rus al Apărării anunţă luni că ultimul atac, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a avariat o linie de înaltă tensiuni care furnizează electricitate în două regiuni ucrainene.

Zelenski, mesaj despre atacurile asupra centralei nucleare Zaporojie

Președintele Volodimir Zelenski a acuzat în weekend armata Rusiei de atacuri asupra centralei nucleare.  

"Nu există vreo naţiune în lume care să se poată simţi în siguranţă atunci când un stat terorist trage asupra unei centrale nucleare", a spus el într-un mesaj video adresat ucrainenilor.

“Am vorbit astăzi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. L-am informat cu privire la situaţia de pe câmpul de luptă, despre ameninţarea creată de Rusia prin atacul la centrala nucleară Zaporojie. Nu există vreo naţiune în lume care să se poată simţi în siguranţă atunci când un stat terorist trage asupra unei centrale nucleare. Doamne fereşte, dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul care va împrăştia contaminarea radioactivă. Drept urmare, este necesar chiar acum un răspuns principial al comunităţii internaţionale după aceste atacuri ale Rusiei asupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa”, a mai spus Volodimir Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si