Close sidebar
Close sidebar

Raport militar rusesc: „România, Bulgaria și Turcia vor avea de suferit” în cazul unui accident grav la Zaporojie

Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situația de la Centrala nucleară de la Zaporojie. Moscova acuză Kievul de bombardarea constantă a unui obiectiv periculos, în timp ce Ucraina susține contrariul și nu exclude ca stația nucleară să fie minată.

Sorin Negru,

Pericol la centrala nucleară de la Zaporojie

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Presa rusă scrie că un accident grav la centrala nucleară din sudul Ucrainei ar fi un "dezastru colosal" care ar afecta inclusiv România.

Citeste si: Consiliul de Securitate al ONU, ședință pe tema centralei nucleare de la Zaporojie

Mikhail Ulianov, Reprezentantul permanent al Federației Ruse pe lângă organizațiile internaționale la Viena, a prezentat un raport cu poziția experților militari despre riscurile centralei nucleare de la Zaporojie.

Potrivit documentului, citat de Kommersant.ru, în cazul unui accident grav la Centrala nucleară de la Zaporojie, zona de deteriorare a radiațiilor va fi de 5,5 mii km.

România, pe lista țărilor afectate de un accident nuclear la Zaporojie

În același timp, „Donbas, o parte semnificativă a Ucrainei, o parte a teritoriului rus, Abhazia, România, Bulgaria, Turcia vor avea de suferit”. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Consiliul de Securitate al ONU se întrunește joi după-amiază într-o ședință pe tema centralei nucleare de la Zaporojie, din sudul Ucrainei.

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, va informa joi  Consiliul de Securitate  al Națiunilor Unite despre situația securității nucleare de la Centrala Nucleară Zaporojie din Ucraina.

Întâlnirea de la ONU are loc la câteva zile după ce bombardamentele la centrala nucleară de la Zaporojie au declanșat o alarmă cu privire la riscul potențial al unui accident nuclear grav la cea mai mare centrală nucleară din Europa,

care are șase reactoare.

Acuzațiile G7 la adresa Rusiei

Cel puţin 14 persoane au murit din cauza bombardamentelor în noaptea de marţi spre miercuri în zona din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare astfel de centrală din Europa.

Citeste si:  Ucraina a doborât 9 avioane ruse. "Putin se teme să recunoască atacul din Crimeea"

Grupul ţărilor cel mai puternic industrializate G7 a acuzat miercuri Moscova că "pune în pericol" regiunea ucraineană din jurul centralei Zaporojie, ocupată de trupele ruseşti.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI