Close sidebar
Close sidebar

Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, anunț de ultimă oră despre variola maimuței: ”Nu se mai transmite doar prin contact intim”

CDC a făcut un anunț îngrijorător despre modul în care se transmite variola maimuței. Experții au anunțat că există dovezi de transmitere locală a virusului.

Diana Bostan,

Variola maimuței

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Experții au anunțat că virusul nu se răspândește doar prin contact sexual, ci și prin împărțirea aceleiași lenjerii de pat sau a prosoapelor. 

Citeste si: Adrian Marinescu, despre variola maimuței. Care sunt categoriile de vârstă care riscă să contacteze mai rapid boala

Variola maimuței nu se transmite doar prin contact sexual

Cei vizați sunt în principal bărbații care au relații sexuale cu bărbați, dar și femeile sunt infectate, a declarat joi dr. Agam Rao, membru al CDC, în cadrul unei ședințe de grup, scrie Reuters, conform Mediafax.

Citeste si: Bolnavii infectați cu variola maimuței trebuie să evite contactul cu animalele de companie

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Am auzit, de asemenea, în întreaga lume despre contacte apropiate, cum ar fi membrii apropiați ai gospodăriei care, de exemplu, prin împărțirea lenjeriei de pat, a prosoapelor, au dobândit infecția", a spus Rao.

"Deci, nu doar prin contact intim apropiat se răspândește acest lucru".

Ce reacții au fost raportate în urma vaccinării împotriva variolei maimuței

În cazul vaccinului de la Emergent BioSolutions au fost raportate reacții adverse ce vizau inflamații ale inimii, numită miocardită.

Citeste si: Care sunt persoanele protejate de variola maimuței. Au fost vaccinate obligatoriu

CDC susține că nu au fost raportate încă astfel de cazuri după utilizarea vaccinului Jynneos.

Variola maimuței este o infecție virală care provoacă leziuni ale pielii, este endemică în anumite părți ale Africii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI