Close sidebar
Close sidebar

Centrul internaţional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune împotriva Ucrainei a fost înființat la Haga

Statele Uniunii Europene împreună cu S.U.A pun bazele unui centru special, menit să se ocupe exclusiv de conflictul dintre Rusia și Ucraina. Scopul biroului Centrului internaţional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune împotriva Ucrainei(ICPA) este de a judeca, conform legilor și mediului justițiar, invazia Rusiei de pe teritoriul ucrainean.

Elena Tasca,

Statele Uniunii Europene împreună cu S.U.A pun bazele unui centru special, menit să se ocupe exclusiv de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Biroul internațional deschis luni la Haga este creat ca un prim pas în crearea tribunalului care va avea ca scop judecarea acțiunilor întreprinse de liderii ruși. Sediul biroului este la Haga și este format din procuri din Kiev și Uniunea Europeană, S.U.A și Curtea Penală Internațională(CPI)

Inaugurarea ICPA, moment așteptat de Ucraina

Instituția de la Haga este creată pentru de a judeca invazia rusească din Ucraina. Faptele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei vor fi judecate de procurori internaționali. Biroul are ca scop observarea și strângerea de probe împotriva liderilor ruși. În vederea strângerii a suficiente probe împotriva acestora, un tribunal special va fi înființat pentru a judeca liderii ruși pentru războiul declanșat în Ucraina.

Faptele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei vor fi judecate de procurori internaționali.

[Sursa foto: Colaj wikipedia/president.gov.ua]

Biroul special ICPA a fost creat la solicitările Ucrainei. Conform unui comunicat de presă Eurojust, la inaugurarea care sediului, care a avut loc astăzi, au participat Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, Karim Khan, procurorul general CPI, Kenneth Polite, procurorul general adjunct al S.U.A

și Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.

Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro

Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

În ceea ce privește modul de funcționare a ICPA, situația este neclară. Oficialii occidentali care susțin Kiev-ul au cerut crearea acestui sediu pentru că se tem că nu vor primi suficient ajutor din partea Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Citește și: VIDEO. Desenul lui Vladimir Putin care i-a făcut pe psihologi să dea un verdict îngrijorător

Sute de solicitări au dus la crearea ICPA

Inaugurarea Centrului internaţional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune împotriva Ucrainei a avut loc după sutele de solicitări ale Ucrainei. Ucraina a început să ceară crearea unui tribunal special pentru a judeca liderii ruși după invazia rușilor din Kiev, când au fost descoperite sute de cadavre.

Sprijinul internațional al Ucrainei a fost dovedit în luna februarie a acestui an, când Comisia Europeană a anunțat crearea ICPA, Centrul internaţional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune împotriva Ucrainei. În luna martie 2023, CPI a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru deportarea copiilor ucraineni în Rusia.

Implicarea S.U.A în biroul special creat pentru judecarea Rusiei a însemnat creșterea puterii acestei instituții. În luna iunie, procurorul general al S.U.A, Merrick Garland, a declarat că reprezentantul S.U.A în cadrul CPI este procurorul special pentru crime de agresiuni, Jessica Kim.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Roger Nores, prietenul lui Liam Payne, îl dă în judecată pe tatăl artistului după ce a fost acuzat de ucidere- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citește și: Bilanțul atacului din Kramatorsk crește la 12 morți. Căutările sub dărâmături au fost finalizate

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI