Cutremurul cu magnitudinea de 6,0 grade s-a produs miercuri seară în centrul Italiei, după seismul de 5,6 care a avut loc în urmă cu câteva ore, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).Acestea au fost urmate de al treile seism, cu magnitudinea 4,6, relateaza News.ro.

Sursa foto: repubblica.it
Sursa foto: repubblica.it

Cutremurul a fost resimţit puternic în tot centrul Italiei, inclusiv la Roma, unde sediul Ministerului de Externe şi alte clădiri guvernamentale au fost evacuate.

Numeroase clădiri istorice s-au prăbuşit sau au suferit probleme structurale .In urma cutrmurului, in orasele Visso si Campo cladirile s-au daramat. Biserica istorica San Salvatore a fost distrusa in urma seismului. In Campi, sute de oameni au dormit in masinile parcate pe strazi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sursa foto: repubblica.it
Sursa foto: repubblica.it

Primarul orasului Ussita. Marco Rinaldi a declarat: „ A fost un cutremur foarte puternic, apocaliptic. Oamenii au iesit strigand pe strazi. Multe locuinte s-au prabusit. Al doilea seism a fost extrem de lung. Orasul nostru este terminat”.

Si primarul din Serravalle del Chienti, Gabriele Santamarianova, a declarat ca seismul s-a simtit de parca erau „in timpul bombardamentelor”.

Am vazut un nor de praf. Nu stiam ce a cazut”, a declarat acesta.

O persoană şi-a pierdut viaţa la Tolentino în timpul seismului. Potrivit presei, este vorba de un bătrân care a făcut infarct.

Zona afectată este foarte aproape de regiunea Amatrice, care a fost devastată pe 24 august de un cutremur violent soldat cu aproape 300 de morţi, şi de L'Aquila, unde un puternic cutremur a ucis peste 300 de oameni în 2009.

Este vorba despre o zonă muntoasă, cu numeroase cătune izolate, în care accesul este uneori dificil în vederea efectuării unor verificări, cu atât mai mult în contextul în care miercuri seara ploua în regiune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si