Close sidebar
Close sidebar

Centrul Italiei, zguduit de doua cutremure puternice. Cel putin o persoana a murit si mai multe au fost ranite in urma seismelor

Cel puţin o persoană a murit şi mai mulţi oameni au fost răniţi, printre care un copil în stare gravă, în urma seismelor care au afectat marţi după-amiază şi în noaptea de marţi spre miercuri centrul Italiei, relatează La Repubblica. ##VIDEO31356##

,


DISTRIBUIE
acest articol

Cutremurul cu magnitudinea de 6,0 grade s-a produs miercuri seară în centrul Italiei, după seismul de 5,6 care a avut loc în urmă cu câteva ore, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).Acestea au fost urmate de al treile seism, cu magnitudinea 4,6, relateaza News.ro.

Sursa foto: repubblica.it

Cutremurul a fost resimţit puternic în tot centrul Italiei, inclusiv la Roma, unde sediul Ministerului de Externe şi alte clădiri guvernamentale au fost evacuate.

Numeroase clădiri istorice s-au prăbuşit sau au suferit probleme structurale .In urma cutrmurului, in orasele Visso si Campo cladirile s-au daramat. Biserica istorica San Salvatore a fost distrusa in urma seismului. In Campi, sute de oameni au dormit in masinile parcate pe strazi.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sursa foto: repubblica.it

Primarul orasului Ussita. Marco Rinaldi a declarat: „ A fost un cutremur foarte puternic, apocaliptic. Oamenii au iesit strigand pe strazi.

Multe locuinte s-au prabusit. Al doilea seism a fost extrem de lung. Orasul nostru este terminat”.

Si primarul din Serravalle del Chienti, Gabriele Santamarianova, a declarat ca seismul s-a simtit de parca erau „in timpul bombardamentelor”. „ Am vazut un nor de praf. Nu stiam ce a cazut”, a declarat acesta.

O persoană şi-a pierdut viaţa la Tolentino în timpul seismului. Potrivit presei, este vorba de un bătrân care a făcut infarct.

Zona afectată este foarte aproape de regiunea Amatrice, care a fost devastată pe 24 august de un cutremur violent soldat cu aproape 300 de morţi, şi de L'Aquila, unde un puternic cutremur a ucis peste 300 de oameni în 2009.

Este vorba despre o zonă muntoasă, cu numeroase cătune izolate, în care accesul este uneori dificil în vederea efectuării unor verificări, cu atât mai mult în contextul în care miercuri seara ploua în regiune.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI