Mâncarea ieftină și bună reprezintă un lucru greu de realizat pentru multe persoane, având în vedere valurile de scumpiri care au apărut în magazine în ultimii ani. Ei bine, specialiștii de la Harvard au descoperit o soluție pentru ca cele 3 mese principale ale zilei să nu depășească suma de 1,5 dolari pe zi.

După 27 de studii, cercetătorii de la Harvard au realizat că un om are nevoie de doar 1,5 dolari/zi pentru a mânca sățios.

În România, asta ar însemna că 7 lei/zi sunt suficienți pentru 3 mese echilibrate.

Citește și: Top 3 cele mai sănătoase legume! Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

mancare gatita, meal prep, pret mancare

Soluția vine de la specialiștii de la Harvard.

[Sursa foto: Unsplash]

Mese sănătoase și gustoase cu doar 7 lei pe zi

Pentru ca acest lucru să poată fi realizat este nevoie de foarte multă disciplină. În primul rând, mesele gătite acasă trebuie să devină o normalitate. Acest pas este realizabil chiar dacă nu ești un bucătar priceput. Specialiștii recomandă ca cei care nu au suficient timp sau talent în bucătărie să se bazeze mai mult pe mese simple, bazate pe fructe, legume și condimente, pentru a obține totuși toți nutrienții necesari.

Pentru a salva și mai mult timp și a te asigura că ești pregătit din punct de vedere alimentar, poți să pregătești în weekend majoritatea meselor pentru săptămâna viitoare. Este important ca la fiecare masă să existe legume, o sursă de proteine și cereale. De asemenea, pentru a porționa mâncarea o idee bună este și congelarea anumitor alimente.

O altă recomandare a cercetătorilor de la Harvard este cumpărarea de alimente pe cât posibil de la micii producători, unde prețurile legumelor sunt mai reduse decât în marile centre comerciale, în special în sezonul cald.

Citește și: A mâncat cinci mese tip fast food pe zi și a ajuns să cântărească 127 de kilograme. Ireal cât a slăbit, după o decizie de moment. Cum a ajuns să își schimbe radical viața

mancare gatita, meal prep, pret mancare

Soluții pentru a economisii bani atunci când gătești. 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si