Zeci de săteni s-au strâns la marginea satului Smeeni, în jurul singurei fântâni care avea apă bună de băut până în urmă cu câteva luni. În zi de mare sărbătoare, oamenii au participat la sfințirea ei și s-au rugat să plouă.

Rugăciuni împreună cu enoriașii

Doi preoți au rostit rugăciuni împreună cu enoriașii, care sunt convinși că păcatele omenirii au stârnit urgia care pare că nu se mai termină.

"Lumea nu mai e credincioasă, nu vrea să creadă, răutate mare, din cauza asta Dumnezeu nu ne dă."

"Sfântul Ilie ne aduce bucurii și dacă îl respectăm noi, credincioșii, ne aduce și ploaie."

Citeste si: Sfânta Ana 2022: Pe ce dată pică sărbătoarea şi ce nu ai voie să faci în această zi?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tanti Elena are 91 de ani și mărturisește că de când se știe nu a vazut o seceta ca cea care s-a abatut acum peste omenire.

Citeste si: Incendii puternice în toată Europa din cauza căldurii. Care sunt țările cele mai afectate

Pe câmp, cerealele s-au uscat, iar legumele din grădini mai sunt ținute în viață cu puțina apa care încă mai curge la robinet. Grav este că oamenii nu mai pot conta nici pe apa din râul Călmățui, de lângă sat. Fermierii se tem ca le vor muri animalele de sete.

În fiecare județ vor exista comisii de evaluare a pagubelor 

În timp ce oamenii caută ajutor divin, autoritățile încearcă și ele să intervină.

Citeste si: Durere fără margini pentru un model cunoscut din România. Soția sa a fost găsită fără suflare într-un hotel din Istanbul: "M-ai lăsat cu inima frântă"

În fiecare județ vor exista comisii care vor evalua la fața locului pagubele produse pentru fiecare cultură, pe baza solicitărilor transmise autorităților locale de către fermierii afectati. Cei care cultivă grâu au termen până la 30 august, iar cei cu porumb si floarea soarelui pana la 15 decembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si