Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ceremonie de invocare a ploii, în Buzău. Preoții s-au rugat împreună cu localnicii

În Bărăganul buzoian a avut loc un adevărat ceremonial de invocare a ploii. Preoţii, împreună cu localnicii, au sfinţit o fântână şi au spus rugăciuni, convinşi că Sfântul Ilie va face o minune. Între timp, ministrul Mediului a anunţat că în unele zone vor trebui impuse restricţii pentru ca oamenii să nu mai ude grădinile cu apă potabilă.

Andreea Albu,

Ceremonie de invocare a ploii, în Buzău. Preoții s-au rugat împreună cu localnicii

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zeci de săteni s-au strâns la marginea satului Smeeni, în jurul singurei fântâni care avea apă bună de băut până în urmă cu câteva luni. În zi de mare sărbătoare, oamenii au participat la sfințirea ei și s-au rugat să plouă.

Rugăciuni împreună cu enoriașii

Doi preoți au rostit rugăciuni împreună cu enoriașii, care sunt convinși că păcatele omenirii au stârnit urgia care pare că nu se mai termină.

"Lumea nu mai e credincioasă, nu vrea să creadă, răutate mare, din cauza asta Dumnezeu nu ne dă."

"Sfântul Ilie ne aduce bucurii și dacă îl respectăm noi, credincioșii, ne aduce și ploaie."

Citeste si: Sfânta Ana 2022: Pe ce dată pică sărbătoarea şi ce nu ai voie să faci în această zi?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Tanti Elena are 91 de ani și mărturisește că de când se știe nu a vazut o seceta ca cea care s-a abatut acum peste omenire.

Citeste si: Incendii puternice în toată Europa din cauza căldurii. Care sunt țările cele mai afectate

Pe câmp, cerealele s-au uscat, iar legumele din grădini mai sunt ținute în viață cu puțina apa care încă mai curge la robinet. Grav este că oamenii nu mai pot conta nici pe apa din râul Călmățui, de lângă sat. Fermierii se tem ca le vor muri animalele de sete.

În fiecare județ vor exista comisii de evaluare a pagubelor 

În timp ce oamenii caută ajutor divin, autoritățile încearcă și ele să intervină.

Citeste si: Durere fără margini pentru un model cunoscut din România. Soția sa a fost găsită fără suflare într-un hotel din Istanbul: "M-ai lăsat cu inima frântă"

În fiecare județ vor exista comisii care vor evalua la fața locului pagubele produse pentru fiecare cultură, pe baza solicitărilor transmise autorităților locale de către fermierii afectati. Cei care cultivă grâu au termen până la 30 august, iar cei cu porumb si floarea soarelui pana la 15 decembrie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI