Dacă te gândeşti să eviţi restricţiile impuse în cel de-a patrulea val al pandemiei folosind un certificat COVID falsificat, mai bine nu face acest lucru. Iată ce păţeşti dacă foloseşti un certificat COVID fals!

Amendă şi dosar penal pentru folosirea unui certificat COVID falsificat

Autoritățile cer persoanelor nevaccinate să nu folosească certificatele altor persoane sau certificate COVID falsificate, deoarece riscă amendă și dosar penal.

Citeste si: Cum se descarcă Certificatul Verde COVID-19 pe telefon, necesar pentru accesul în restaurante și evenimente culturale

Ce păţeşti dacă foloseşti un certificat COVID fals?

Ce păţeşti dacă foloseşti un certificat COVID fals?

Raed Arafat, secretar de stat MAI, șeful DSU, afirma pe 24 septembrie 2021, conform Digi23: "Dacă te duci cu certificatul tău românesc de vaccinare și îl arăți, este bine. Dacă arăți unul fals și se prinde, este deja o problemă majoră penală, pentru că este prezentare de acte false. Dacă se face un control și vine cineva de la un organ de control, el va cere probabil și buletinul, să le compare. Cine prezintă certificate false își asumă responsabilitatea clar de un dosar penal"

Ce spun reprezentanţii Poliţiei Române despre utilizarea unui certificat COVID fals?

Pe lângă dosar penal, persoanele care folosesc certificate de vaccinare COVID falsificate sau documentele altor persoane pot fi amendați și cu 2.000

de lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Comisar-șef Georgian Drăgan, director de cabinet al Inspectorului General al Poliției Române: "Poliția Română recomandă tuturor persoanelor să prezinte certificate verzi valabile, care să le aparțină, pentru a evita eventuale neplăceri, atât în ceea ce privește măsurile contravenționale sau penale care se pot dispune în aceste situații, și bineînțeles pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2".

Citeste si: Reguli participare nunţi şi botezuri: Ce trebuie să facă invitaţii începând din septembrie 2021?

Ce păţeşti dacă foloseşti un certificat de vaccinare anti - COVID fals?

Ce păţeşti dacă foloseşti un certificat de vaccinare anti - COVID fals?

Persoane cercetate pentru falsificarea certificatelor de vaccinare anti- COVID

La începutul lunii septembrie 2021, Lucian Bode, ministrul de Interne anunţa că sunt 200 de dosare penale și 400 de persoane cercetate pentru falsificarea certificatelor de vaccinare anti-COVID.

Citeste si: Masca redevine obligatorie în aer liber în Capitală. Decizie de ultima oră

Acestea spunea că structurile MAI desfăşoară mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele/certificatele false de vaccinare anti-COVID.

Ministrul a atras atenţia că scopul acţiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica folosirii certificatelor COVID false prin care sunt puşi în pericol toţi cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si