Close sidebar
Close sidebar

Certificatul verde nu se va aplica testelor antigen. Acesta ar putea fi valabil celor care s-au vaccinat cu prima doză

Coaliţia discută, luni, forma proiectului de lege privind certificatul verde, între liberali şi social-democraţi. Certificatul verde nu se va aplica testelor antigen. Liberalii resping această variantă însă este posibil să se elibereze unul provizoriu, după prima doză de vaccin.

Alexandra Bercea,

Certificatul verde nu se va aplica testelor antigen. Ar putea fi valabil pentru cei vaccinați cu prima doză.

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Toate elementele legate de certificatul verde trebuie clarificate de partidele din coaliție, în special impactul bugetar al testării gratuite a angajaţilor.  

Citeste si: Târgul de Crăciun la care intri fără certificat verde

PNL nu acceptă ca certificatul verde să se aplice celor care fac testul antigen

Potrivit unor surse politice, PNL nu acceptă ca certificatul verde să se aplice celor care fac testul antigen. Ar putea să se aplice celor care fac prima doză de vaccin. Până la a doua doză, va fi eliberat un certificat temporar. 

Există  posibilitatea ca proiectul să permită testarea la privat. Partidele vor să analizeze şi impactul bugetar al acestor prevederi, inclusiv în privinţa numărului de zile pentru testarea gratuită. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Liber la mall pentru oricine? Accesul se poate face inclusiv cu testul antigen! Ce nu a înțeles însă toată lumea...

Liberalii nu acceptă nici  modificarea numelui certificatului verde în certificat COVID

Liberalii nu sunt de acord nici cu modificarea numelui certificatului verde în certificat COVID,deoarece nu ar respecta prevederile europene privind introducerea acestui certificat și produce confuzie în rândul cetăţenilor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma, săptămâna trecută, că statul ar putea asigura pentru o perioadă de 42-45 de zile testarea persoanelor nevaccinate în vederea obţinerii certificatului verde. 

De asemenea, Rafila anunță posibilitatea generării de vouchere cu valoare fixă, pe care nevaccinaţii să le poată folosi la medicul de familie sau la farmacie ori laboratoare de analize.

Acestea vor fi conectate la sistemul informatic naţional şi să poată genera în scurt timp certificatul.

Citeste si: Fără certificat verde în biserică

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI