Cetățenii din Orșova au câștigat procesul împotriva administrației locale. Primăria a pierdut în fața oamenilor de rând care, revoltați din mai multe motive, au fost nevoiți să ajungă până în instanță.

Ce trebuie să facă primăria Orșova, după câștigul cetățenilor în fața judecătorilor?

Cetățenii au câștigat procesul împotriva primăriei Orșova

În urmă cu trei ani, administrația locală din Orșova a mărit taxele și impozitele cetățenilor, cu aproape 50%.

Revoltați, deoarece considerau că au fost supuși unei ilegalități, cetățenii au început să lupte împotriva primăriei.

taxxe

Taxele și impozitele au fost mărite în Orșova

[Sursa foto: istockphotos]

Am un autoturism, la care acum trei ani de zile mi s-a dublat. După aceea am locuinţă şi terenuri, la care la toate am observat diferenţa de preţ faţă de acum doi-trei ani. Nu mi se pare normal să plătesc taxe şi impozite mult mai mari decât alte oraşe din ţara noastră, care sunt mult mai dezvoltate decât noi, a declarat o localnică din Orșova, potrivit sursei citate anterior.

Cu siguranță avem cele mai mari taxe și simțim că administrația locală ne împovărează cu aceste taxe an de an și ca dovadă, suma nu este colosală, însă m-am simțit nedreptățit și am acționat în instanță într-adevăr, a declarat un alt localnic, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ajutați de un ONG, aproximativ 70 de familii, cetățeni din Orșova, au ajuns în fața instanței pentru a li se face dreptate, relatează obervatornews.ro.

Citește și: "Nu mai merită să pleci din România". Ce spune un român stabilit în Canada despre viața tot mai scumpă din țara sa adoptivă

judecator

Instanța a decis în favoarea cetățenilor din Orșova

[Sursa foto: istockphotos]

Instanţa spune foarte clar că primăria trebuie să anuleze deciziile de impunere pe an 2021-2022, să em ită noi decizii ţinând cont de flota de inflaţie şi fără celelalte cote adiacente

pe care le-au prevăzut ilegal, a declarat președintele asociației care i-a ajutat pe localnicii din Orșova.

După trei ani în care au fost supuși la plăți mărite, cetățenii au câștigat procesul împotriva primăriei Orșova. În aceste condiții, administrația locală va trebui să plătească localnicilor banii ceruți, se pare, într-un mod ilegal.

După decizia judecătorilor, se pare că primăria Orșova a făcut recurs la Curtea de Apel. În cazul în care recursul primăriei nu va schimba decizia inițială, primăria va trebui să înapoieze banii cetățenilor.

Potrivit informațiilor transmise observatornews.ro., doar familiile care ajuns în instanță își vor putea primi banii înapoi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si