Chec cu banane. Ingrediente

3 banane coapte de dimensiuni medii

1 cană făină

O jumătate de cană de zahăr

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

75 de grame de unt sau margarină

2 ouă mari

O jumătate de linguriță de praf de copt

Esenţă de vanilie

Citeste si: Cartofii dulci. Ce este misterioasa legumă portocalie din supermarketuri. Cum se consumă corect

Citeste si: Horoscop martie 2020. Cele trei zodii care vor avea o primăvară de aur!

Chec cu banane. Mod de preparare

Amestecaţi într-un bol făina cu praful de copt. Apoi, într-un blender amestecați untul sau margarina cu o jumătate de cană de zahăr și bateți până când amestecul devine cremos.

Citeste si: De ce e foarte sănătos să mănânci cartofi dulci. Rețete delicioase, ușor de pregătit

Adăugați cele două ouă, făina cernută anterior și jumătate de linguriță de esență de vanilie.

Amestecăm bine totul, apoi adăugăm bananele şi amestecăm din nou.

Punem aluatul în formele de cozonac, apoi le introducem în cuptorul încins. Checul va sta la cuptor jumătate de oră, la o temperatură de 180 de grade.

Chec cu banane și nuci. Mod de preparare 

Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Se separă albușurile de gălbenușuri.


Albușurile se mixează spumă, după ce au fost presărate cu sare, apoi se adaugă zahărul, treptat și se mixează în continuare.
Se obține o bezea fermă.
Gălbenușurile se freacă și se amestecă bine cu bananele transformate în piure.
Se adaugă uleiul, nuca măcinată fin, făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul și ciocolata rasă.
Se încorporează ușor bezeaua de albușuri, iar la final, se adaugă nuca tăiată grosier.
Se întinde compoziția de chec în tava unsa, sau tapetată cu hârtie de copt.
Se coace deliciosul chec cu banane și nuci pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și savura cu poftă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si