Cartofii dulci. Ce este misterioasa legumă portocalie din supermarketuri. Cum se consumă corect
Cartofii dulci au ajuns, în ultimii ani, și în supermarketurile din România. Este ruda mai dulceagă şi portocalie a banalului cartof. Este miraculos pentru sănătate!
Cartofii dulci. 100 de grame de cartof dulce gătit (copt sau fiert) are puţin peste 100 de calorii, 24 de grame de sodiu, 195 mg de potasiu, 6 grame de fibre, 3.6 grame de proteine, 12 grame de zaharuri, calciu, fier, 37% din necesarul zilnic de vitamina A, 16% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, 10% din necesarul de vitamina B5, 15% din DZR de potasiu şi 28% din cea de mangan.
Mai conțin și mici cantităţi de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, tiamină, riboflavină şi folaţi.
Cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile.
Cartofii dulci. Cum îi alegi
Cartofii dulci. Evită să cumperi cartofi dulci moi, ridaţi, cu crăpături sau pete. Depozitaţi într-un mediu răcoros, ferit de umiditate, cartofii pot rezista între 3-5 săptămâni.