Cartofi dulci. Câte calorii au

Cartofii dulci. 100 de grame de cartof dulce gătit (copt sau fiert) are puţin peste 100 de calorii, 24 de grame de sodiu, 195 mg de potasiu, 6 grame de fibre, 3.6 grame de proteine, 12 grame de zaharuri, calciu, fier, 37% din necesarul zilnic de vitamina A, 16% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, 10% din necesarul de vitamina B5, 15% din DZR de potasiu şi 28% din cea de mangan.

Mai conțin și mici cantităţi de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, tiamină, riboflavină şi folaţi.

Cartofi dulci

Citeste si: Cartofi la tigaie, cu usturoi. O garnitură delicioasă! Ingredientul care dă toată savoarea

Cartofii dulci. Sursă importantă de betacaroten

Cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile.

Cartofii dulci. Cum îi alegi

Cartofii dulci. Evită să cumperi cartofi dulci moi, ridaţi, cu crăpături sau pete. Depozitaţi într-un mediu răcoros, ferit de umiditate, cartofii pot rezista între 3-5 săptămâni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Cartofi dulci

Cel mai bine le simţi gustul dacă îi faci la cuptor, la temperatură scăzută, sau la microunde, timp de 15-20 de minute, dacă te grăbeşti.

Citeste si: Cartofi ţărăneşti. Cum se prepară corect pentru a ieși delicioși. O rețetă foarte veche

Cartofi dulci

Cartofi dulci la cuptor. O rețetă excelentă

Cartofii dulci.

Spălaţi cartofii dulci sub apă rece, spălaţi bine pentru a îndepărta orice murdărie. Nu este nevoie să îi decojiţi.

Tăiaţi fiecare cartof dulce pe lungime până obţineţi 8 bucăţi. Presăraţi sare, piper negru și jumătate de linguriţă de paprika dulce.

Citeste si: Carne cu cartofi. Adevărul neștiut despre rețeta preferată de majoritatea oamenilor: de ce este extrem de nocivă pentru organism

Cartofii dulci

Cartofii dulci. Stropiţi cartofii cu o lingură de ulei de măsline şi amestecaţi bine, pentru a acoperi toţi cartofii.

Puneţi cartofii înr-un singur strat într-o tavă mare de copt, apoi coaceţi timp de 35- 40 de minute.

Citeste si: Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si