In articol:
Chiftele marinate. De ce ai nevoie:
- 500 g pulpă de porc
- 200 g pesmet
- 2 cartofi
- 2 ouă
- 2 cepe
- 1felie de pâine
- 1 căpățână de usturoi
- piper roșu, boabe
- 1 legatură pătrunjel verde-
- Sare și piper
- 500 ml suc de roșii
- 200 g unt
- 200 g făină
- 200 ml smântână pentru gătit
- Foi de dafin
- Cimbru
- 250 ml ulei de floarea soarelui
Citeste si: Ceafa de porc. Adevărul despre această carne extrem de iubită de români. Mai consumi?
Chiftele marinate. Cum se prepară:
Într-un bol se amestecă carnea tocată cu pesmetul, cartofii răzuiți și bine scurși, ouăle, ceapa ușor călită, felia de pâine și usturoiul pisat.
Se omogenizează bine compoziția, se formează chiftele și se rumenesc în ulei încins.
Citeste si: Pesto de leurdă. Unul dintre cele mai savuroase sosuri. Ingredientul secret!
Într-o cratiță, la foc mic, se pune la topit untul după care se adaugă făina și se amestecă pentru a nu se face cocoloașe.
Chiftele marinate. Se adaugă, treptat, apă și se amestecă până se formează un sos ca o smântână, mai subțire.
Citeste si: Mici la cuptor. Înlocuiește anul acesta tradiționalul grătar cu rețeta asta excelentă
Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, sare și piper, apoi chiftelele și se mai lasă la fiert 10-15 minute.
Chiftele marinate. Apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine.
Citeste si: Puiul de tara, singurul care isi pastreaza savoarea. Care e secretul
La final, sau în timpul servirii, se adaugă pătrunjel verde, tocat și se decorează cu piper roșu, scrie a1.ro.