Close sidebar
Close sidebar

Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul

Chiftele marinate. Vorbim astăzi despre unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din bucătăria românescă. Iată secretele chifteluțelor marinate!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Chiftele marinate. De ce ai nevoie:

    • 500 g pulpă de porc
    • 200 g pesmet
    • 2 cartofi
    • 2 ouă
    • 2 cepe
    • 1felie de pâine
    • 1 căpățână de usturoi
    • piper roșu, boabe
    • 1 legatură pătrunjel verde-
    • Sare și piper
    • 500 ml suc de roșii
    • 200 g unt
    • 200 g făină
    • 200 ml smântână pentru gătit
    • Foi de dafin
    • Cimbru
    • 250 ml ulei de floarea soarelui

    Citeste si: Ceafa de porc. Adevărul despre această carne extrem de iubită de români. Mai consumi?

    Chiftele marinate. Cum se prepară:

    Într-un bol se amestecă carnea tocată cu pesmetul, cartofii răzuiți și bine scurși, ouăle, ceapa ușor călită, felia de pâine și usturoiul pisat.

    Se omogenizează bine compoziția, se formează chiftele și se rumenesc în ulei încins.

    Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

    Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

    Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

    Citeste si: Pesto de leurdă. Unul dintre cele mai savuroase sosuri. Ingredientul secret!

    Într-o cratiță, la foc mic, se pune la topit untul după care se adaugă făina și se amestecă pentru a nu se face cocoloașe.

    Chiftele marinate. Se adaugă, treptat, apă și se amestecă până se formează un sos ca o smântână, mai subțire.

    Citeste si: Mici la cuptor. Înlocuiește anul acesta tradiționalul grătar cu rețeta asta excelentă

    Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, sare și piper, apoi chiftelele și se mai lasă la fiert 10-15 minute.

    Chiftele marinate. Apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine.

    Citeste si: Puiul de tara, singurul care isi pastreaza savoarea. Care e secretul

    La final, sau în timpul servirii, se adaugă pătrunjel verde, tocat și se decorează cu piper roșu, scrie a1.ro.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI