Război Rusia- Ucraina 2022. Ministrul de externe de la Beijing, Wang Yi, i-a transmis joi secretarului de stat american Antony Blinken că ar trebui să renunțe la „mentalitatea Războiului Rece” și să se angajeze în negocieri cu partea rusă. Mesajul a fost transmis în timpul unei convorbiri prin video-conferință.

Citeste si: Care e poziția Turciei în cazul unui conflict militar între Rusia și Ucraina. Președintele Erdogan, mesaj pentru Vladimir Putin

Război Rusia- Ucraina 2022. Discuția dintre cei doi oficiali, șefii diplomațiilor americane și chineze, a avut loc la scurt timp după ce Antony Blinken a trimis o scrisoare Moscovei, respingând majoritatea cererilor lui Putin cu privire la situația din Ucraina.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina 2022: Cum ar putea fi afectată România de un posibil conflict armat

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Toate părțile ar trebui să abandoneze mentalitatea Războiului Rece și să formeze un mecanism de securitate european echilibrat, eficient și durabil prin negociere”, a spus Wang, citat de Daily Mail.

Ministrul de externe chinez Wang Yi, de partea Rusiei în disputa cu Vestul

[Sursa foto: China Daily ]

China, de partea Rusiei în disputa cu Occidentul

China este de acord cu îngrijorările Moscovei privind extinderea alianței NATO în Europa, Wang menționând că „securitatea regională nu poate fi garantată prin consolidarea sau chiar extinderea blocurilor militare”.

Citeste si: Rusia a primit în scris răspunsul SUA la cererile privind "garanțiile de securitate"

Wang Yi a cerut, de asemenea, Statelor Unite să „înceteze amestecul” la Jocurile Olimpice de iarnă, care urmează să aibă loc luna viitoare la Beijing.

Conținutul exact al scrisorii lui Blinken către Putin nu este făcut public, dar Blinken a spus că conține oferte „serioase” pentru a reduce tensiunile.

Se spune că acestea includ controale asupra armelor nucleare și limite ale exercițiilor militare, potrivit New York Times.

Citeste si: VIDEO| Klaus Iohannis, după ședința CSAT: "Suntem pregătiți pentru orice scenariu"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si