Printre măsurile luate de autorități se numără suspendarea transportului în comun, locuitorii nu pot ieși din localitate dacă nu au efectuat un test pentru coronavirus în ultimele 48 de ore, școlile- redeschise de curând- au fost reînchise iar activitatea cinematografelor, sălilor de sport, cafenelelor și altor localuri publice a fost din nou interzisă.

Citeste si: Coronavirus România 13 mai 2020: 224 de noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanţul total ajunge la 16.002

Farmaciile din oraș sunt obligate, la rândul lor, să comunice autorităților identitatea persoanelor care cumpără analgezice și antivirale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„Situația este destul de gravă și de complicată”, a recunoscut unul dintre viceprimari, adăugând că există „un pericol mare de răspândire crescută a virusului.

Citeste si: Ministrul Economiei anunță că un milion de români vor primi măști gratuite

Un nou focar de infecție

Orașul Jilin are peste patru milioane de locuitori și se află la frontiera cu Coreea de Nord.

Tot în acea zonă a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute un nou focar de infecție.

Citeste si: China înregistrează şapte noi contaminări cu coronavirus, unul ”importat”

Situaţia începuse să revină treptat la normal peste tot în China după 8 aprilie, când a luat sfârşit carantina la Wuhan, oraşul din centrul ţării de unde s-a declanşat anul trecut pandemia de COVID-19. După a atins un vârf în februarie, numărul de cazuri noi de coronavirus a scăzut, iar miercuri s-au înregistrat doar şapte, dintre care unul provenit din străinătate.

Celelalte şase au apărut însă în noul focar de la Shulan, unde totalul a ajuns astfel la 21, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si