Close sidebar
Close sidebar

China îi cere lui Putin să pună capăt „ruletei rusești”

China a lansat o critică dură la adresa Rusiei în ceea ce privește centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, în timp ce temerile privind un dezastru se intensifică în urma unui posibil accident nuclear.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un oficial chinez de rang înalt a declarat la ONU că un singur incident ar putea provoca un accident nuclear grav „cu consecințe ireversibile pentru ecosistemul și sănătatea publică din Ucraina și din țările învecinate”.

Citeste si: Alertă la centrala nucleară Zaporojie. "Infrastructura centralei a fost afectată. Există risc de radiații"

Geng Shuang, adjunctul reprezentantului permanent al Chinei la ONU, a făcut apel la toate părțile implicate „să dea dovadă de maximă reținere, să respecte cu strictețe legislația internațională și să reducă la minimum riscul de accidente”.

China este singura putere mondială cu influență reală asupra regimului lui Putin.

"Tragediile de la Cernobîl și Fukushima nu trebuie să se repete”

Potrivit oficialului din China, „nu trebuie să permitem ca tragediile accidentelor nucleare de la Cernobîl și Fukushima să se repete”, conform G4Media.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Beijingul a lansat această declarație la doar câteva ore după incidentul care a avut loc joi, 25 august, la Zaporojie, când cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost deconectată pentru prima dată în istoria sa, ore în șir de la reţeaua electrică.

Noi bombardamente la Zaporojie

Noi bombardamente au avut loc la centrala nucleară Zaporojie. Operatorul nuclear ucrainean Energoatom a avertizat sâmbătă că există un risc de ''pulverizare de substanţe radioactive'', după ce noi bombardamente au afectat zona.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 185. Medvedev spune că Rusia nu poate opri războiul

Compania de stat ucraineană de energie nucleară Energoatom a avertizat, sâmbătă, că există un  risc de pulverizare de substanţe radioactive  la centrala nucleară Zaporojie, informează AFP.

Energoatom a precizat că ruşii au bombardat de mai multe ori zona în ultima zi şi că există şi riscul unui incendiu.

Citeste si:  Lukașenko amenință Occidentul. Avioanele din Belarus vor transporta bombe nucleare

“Infrastructura centralei a fost afectată şi există riscul unor scurgeri de hidrogen şi de pulverizare de substanţe radioactive”, a precizat compania pe Telegram, potrivit News.ro.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a acuzat armata ucraineană că a bombardat centrala Zaporojie de trei ori în ultimele 24 de ore.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI