Close sidebar
Close sidebar

China își reia demonstrația de forță din Taiwan. Sistemele anti-rachetă, pregătite de răspuns

Chhina a reluat exercițiile militare de amploare din strâmtoarea Taiwan, cele mai mari din istorie, programate să se încheie abia duminică. Taiwanul este înconjurat practic de soldații chinezi, iar multe voci se tem că există pericolul unei invazii de facto asupra teritoriului pe care China îl revendică .

Sorin Negru,

China a lansat rachete balistice în apele din jurul Taiwanului.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

China a lansat din nou rachete balistice în apele din jurul Taiwanului, relatează BBC News.

Regimul de la Taipei spune că demonstrația de forță chineză, care oprește navele și avioanele să folosească spațiul propriu, îi încalcă suveranitatea și echivalează cu o blocadă. Exercițiile militare sunt programate să continue până duminică.

Citeste si: Un nou butoi cu pulbere stă să explodeze. China anunţă ”lovituri cu rachete de precizie” în strâmtoarea Taiwan

Premierul taiwanez Su Tseng-chang a criticat „vecinul malefic”: "Nu ne așteptam ca vecinul malefic să-și arate puterea la ușa noastră și să pericliteze în mod arbitrar cele mai aglomerate căi navigabile din lume cu exercițiile sale militare”, a spus premierul din Taiwan.

Armata din Taiwan, pregătită de luptă

Armata din Taiwan a desfășurat sisteme de rachete terestre și a trimis avioane și nave pentru a monitoriza situația, a declarat vineri ministerul Apărării de la Taipei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Se întâmplă de când mai multe nave și aeronave chineze au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan mai devreme în această dimineață.

Ministerul Apărării din Taiwan și-a reiterat declarația că își va spori pregătirea pentru luptă, dar nu va începe un război.

Antony Blinken consideră acțiunile Chinei drept "provocatoare"

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat vineri, la o întâlnire cu diplomați asiatici de vârf, că reacția Chinei la vizita lui Pelosi a fost „flagrant de provocatoare”, a declarat un oficial occidental jurnaliştilor.

China a căutat să intimideze nu numai Taiwanul, ci și vecinii săi, a declarat Blinken la Summitul Asiei de Est din Cambodgia, potrivit raportului Reuters.

Între timp, SUA încearcă să calmeze apele și continuă să fie alături de aliații și partenerii săi, a adăugat el.

Rachete ale Chinei au aterizat pe teritoriul Japoniei

Se crede că rachetele balistice lansate de China au aterizat pentru prima dată în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei, a declarat joi ministrul apărării din Tokyo.

„Se crede că cinci dintre cele nouă rachete balistice lansate de China au aterizat în ZEE a Japoniei”, a declarat Nobuo Kishi reporterilor, în timp ce China desfășoară exerciții militare masive în apele din jurul Taiwanului.

Japonia „a depus un protest în fața Chinei prin canale diplomatice”, a spus Kishi, numind problema „o problemă gravă care afectează securitatea noastră națională și siguranța cetățenilor noștri”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI