O echipă de arheologi au găsit un cimitir vechi de 3.200 de ani în Saqqara, Egipt. Acesta erau locul în care erau înmormântați oamenii importanți din elita egipteană din orașul Memphis. De asemenea, descoperirea este așteptată să scoată la iveală noi practici funerare ale elitei egiptene antice.

Expediția arheologică a fost coordonată de Lara Weiss de la National Antiquities Museum of Leiden din Olanda și Christian Greco de la Egyptian Museum of Turin din Italia, însoțiți de cercetătorii de la Ministerul Turismului și Antichităților din Egipt.

Citește și: Secretele Sfinxului din Munții Bucegi: Legende străvechi și teorii despre această enigmă naturală din România

Potrivit informațiilor preliminare, echipa a reușit să descifreze detalii despre viața oamenilor care au fost îngropați acolo. Cel mai mare mormânt i-a aparținut lui Panahsy, cel care supraveghea Templul lui Amon. Cercetătorii au descoperit că acesta avea o soție, însă nu și copii și era prezentat în acele vremuri ca fiind "Cântărețul lui Amon".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oamenii de știință au găsit și o gravură în piatră, dar și o serie de sculpturi cu o vacă, forma animală a Zeiței Hathor, și multe altele.

De asemenea, autoritățile din Egipt au mai anunțat recent descoperirea unei mumii de 4.000 de ani, care ar putea fi cea mai veche din țară.

O nouă statuie a lui Buddha

O altă descoperire uimitoare din Egipt a fost făcută în vechiul port Berenice de la Marea Roșie. Aici a fost găsită o statuie a lui Buddha, care scoate la iveală legăturile comerciale cu India.

Potrivit echipei care a făcut descoperirea, statuia datează din epoca romană și a fost descoperită în preajma templului antic din Berenice.

„Descoperirea oferă indicii importante despre legăturile comerciale dintre Egipt și India în timpul erei romane", a afirmat șeful consiliului suprem de antichități al Egiptului, Mostafa al-Waziri.

Citește și: VIDEO- Violențe între palestinieni și polițiștii israelieni la Moscheea Al Aqsa din Ierusalim

Statuia cu pricina are 71 de centimetri înălțime și îl înfățișează pe Buddha cu un halou în jurul capului și o floare de lotus lângă el. Potrivit spuselor lui Waziri, Berenice a fost unul dintre cele mai mari porturi maritime din Egipt în epoca romană și a fost adesea destinația navelor din India, care veneau încărcate cu mirodenii, pietre semiprețioase, textile și fildeș.

Egiptul atrage anual peste 14 milioane de turiști. Aceștia sunt atrași în mod deosebit de istoria bogată pe care această țară o are, iar obiective ca Piramidele din Giza stârnesc interesul oamenilor din întreaga lume. Ce-i drept, istoria Egiptului a fost mediatizată intens și prin intermediul unor filme și jocuri.

Numeroase filme ce înfățișează Egiptul: cele mai cunoscute fiind Pharaohs (1955) și Death on The Nile (1978). Totodată, numeroase jocuri sunt inspirate și ele din istoria Egiptului, printre cele mai populare fiind Assasin's Creed Origins, Nancy Drew, Tomb Raider, Ankh, Age of Mytholgy și Ancient Stories.

Mai mult, dezvoltatorii de jocuri de casino au creat zeci de jocuri inspirate din istoria Egiptului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO| Ea este femeia care s-a iubit cu un delfin. Experimentul NASA care s-a soldat cu moartea delfinului Peter

Luând în calcul mediatizarea de care istoria Egiptului are parte, autoritățile investesc constant pentru a-și promova trecutul, iar descoperirile arheologice stârnesc și mai mult interes. Mai mult, egiptenii vor să arate și o față nouă și vor inaugura în perioada următoare noua capitală, în care au investit o sumă considerabilă.

Citește și: VIDEO Momentul în care un rechin extrem de periculos atacă un turist aflat pe un caiac. Bărbatul a scăpat cu viață


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si