Close sidebar
Close sidebar

Cinci urși din Argeș, Mureș și Suceava vor fi împușcați. Anunțul a fost făcut de Ministrul Mediului

Actele normative au fost publicate, astăzi, în Monitorul Oficial, acte ce prevăd aprobarea împușcării a cinci urși, la ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Diana Bostan,

Ministrul Mediului a aprobat împușcarea a 5 urși din Argeș, Mureș și Suceava

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Animalele ce urmează a fi împușcate provin de pe raza fondurilor cinegetice: nr. 20 Stoeneşti din judeţul Argeş; nr. 11 Teşna din judeţul Suceava; nr. 20 Valea Putnei din judeţul Suceava; nr. 13 Hărţău din judeţul Mureş şi nr. 25 Săcal din judeţul Mureş.

Uciderea celor cinci urși are ca scop conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice

Derogarea se stabileşte pentru 20 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin”, se arată în fiecare dintre cele cinci acte normative semnate de secretarul de stat Robert-Eugen Szep, conform Agerpres.

„În termen de 7 zile de la data capturării, beneficiarul are obligaţia să transmită Agenţiei judeţene pentru protecţia mediului, de pe raza administrativ- teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de capturare/recoltare, un raport asupra fiecărei acţiuni derulate în baza derogării obţinute, însoţit de copia autorizaţiei de vânătoare”, se mai arată în actele normative publicate în Monitorul Oficial.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ancheta dupa mesajul RoAlert _Ursul, ba__

Urmează să se stabilească un nou sistem de monitorizare 

Proiectul prin care se urmărește stabilirea unui sistem de monitorizare asupra urșilor a trecut de Senat. Intervențiile vor fi realizate gradual prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat că în ultimii cinci ani, jandarmii au avut 4.000 de intervenții, numărul urșilor fiind de 10 ori mai mare.

Citeste si: Ursul păcălit de vulpe, în Brașov

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI