În seara în care s-a întâmplat tragedia, Daria Dughina se întorcea de la un eveniment, când mașina în care se afla a explodat, potrivit presei de stat din Rusia, citată de BBC.

Propagandiștii ruși susțin că Daria Dughina a fost doar o victimă colaterală, adevărata țintă fiind de fapt tatăl acesteia.

Daria Dughina împreună cu tatăl ei au participat, sâmbătă seara, la un eveniment public, conform presei de la Moscova.

Totodată, adevărata țintă a atentatului ar fi fost tatăl ei, Alexandr Dughin, dar acesta a hotărât, în ultimul moment, din motive necunoscute, să se întoarcă acasă separat.

Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin” a murit într-un cumplit atentat

Daria Dughia a fost însoțită de tatăl ei în seara în care aceasta și-a pierdut viața, în urma exploziei. La un moment dat, analistul rus a decis să facă schimb de mașini cu fiica lui, iar la scurt timp, autovehiculul a sărit în aer. 

În seara în care în care a avut loc atentatul, Alexandr Dughia împreună cu fiica sa se întorceau de la festivalul familiei tradiționale de la Zaharovo. De acolo, analistul și fiica sa  ar fi trebuit să continue seara alături de violonistul Peter Lundstrem, însă nu au mai apucat.

Andrei Krasnov, președintele mișcării Orizonturi Ruse, a precizat că mașina care a explodat, ucigând-o pe, îi aparținea de fapt tatălui acesteia.

Citeste si: Vladimir Putin, despre uciderea Dariei Dughina: „O crimă josnică şi crudă”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cine a fost Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”? A murit într-un cumplit atentat

Cine a fost Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”? A murit într-un cumplit atentat

[Sursa foto: Twitter]

„Da, este un eveniment foarte nefericit, o cunoșteam personal pe Daria. Dașa (hipocoristic pentru Daria – n. red,) a participat la o dezbatere importantă, pentru că „Tradiții” nu este un festival în formă clasică, este o discuție despre tendințele actuale din cultură, muzică, cinematografie și literatură. Am fost acolo personal, Incidentul s-a petrecut când Dașa se întorcea pe autostrada Mojaiskoe, iar explozia a avut loc lângă satul Balsoie Viazemi. Mașina a luat foc imediat, era complet cuprinsă de flăcări, ea a pierdut controlul, în timp ce mergea cu viteză mare, și a ajuns pe contrasens”, a declarat Andrei Krasnov, președintele mișcării Orizonturi Rus.

Krasnov a mai spus că Alexandr Gelievici Dughin a plecat cu altă mașină în acea seară de la eveniment, dar cel mai probabil el a fost ținta atentatului, sau amândoi, și tatăl, și fiica. 

Cine a fost Daria Dughina?

Daria Dughina era un jurnalist renumit din Rusia și o susținătoare înfocată a invaziei ruse în Ucraina. Daria Dughina absolvise facultatea de filosofie la Universitatea Lomonosov din Moscova.

La începutul acestui an, Daria Dughina a fost pusă pe lista de sancțiuni a Statelor Unite și Marii Britanii, fiind acuzată că ar fi dezinformat cetățenii în legătură cu invazia Rusiei în țara vecină. 

Citeste si: Cine este presupusa asasină în cazul uciderii Dariei Dughina

Cine a fost Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”? A murit într-un cumplit atentat

Cine a fost Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”? A murit într-un cumplit atentat

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Alexandr Dughin, tatăl fetei moarte în atentat este considerat un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, numit de presă și „ Rasputinul lui Putin”. El este, de asemenea, promotorul curentului ideologic numit eurasianism.

Încă din luna mai, Daria Dughina descria războiul provocat de Putin împotriva Ucrainei drept o „ciocnire a civilizațiilor” și totodată s-a declarat mândră că ea și tatăl ei se află pe listele de sancțiuni ale Occidentului.

Mai mult, Alexandr Dughin se află sub sancțiuni încă din 2015, sub acuzația că ar fi contribuit la anexarea Crimeei.

Citeste si: Cei mai odioși criminali din România. Pe primul loc se află femeia care ținea cadavrele a 35 de bărbați în susbsol


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si