Sfântul Sisoe, sărbătorit în fiecare an pe 6 iulie, este unul dintre marii sfinți ai creștinismului ortodox, cunoscut pentru viața sa ascetică și pentru minunile săvârșite.

Povestea Sfântului Sisoe

Ucenic al Sfântului Antonie cel Mare, Sfântul Sisoe a trăit în pustia Egiptului timp de 72 de ani, dedicându-și viața rugăciunii și postului.

Printr-o disciplină riguroasă și o credință neclintită, el a devenit un far spiritual pentru mulți creștini care căutau luminarea și vindecarea.

Citește și: Cine a fost Sfantul Sisoe si ce minuni a facut acesta

Ce minuni a săvârșit Sf. Sisoe

Sfântul Sisoe a primit de la Dumnezeu daruri deosebite, inclusiv puterea de a vindeca bolnavii, de a scoate duhurile rele și de a învia morții. Una dintre cele mai remarcabile minuni ale sale implică învierea unui copil. Într-o zi, un tată se îndrepta cu fiul său spre chilia Sfântului Sisoe pentru a primi binecuvântare. Pe drum, copilul a murit, dar tatăl, neclintit în credința sa, și-a continuat drumul. Ajuns la chilia Sfântului Sisoe, bărbatul a intrat cu copilul mort în brațe și a căzut la pământ cerând binecuvântare. Sfântul Sisoe, neștiind că băiatul era mort, i-a spus tatălui simplu:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ridică-te și du-te afară!

În acel moment, copilul s-a ridicat și a ieșit afară, spre uimirea tatălui său. Aceasta este doar una dintre numeroasele minuni atribuite Sfântului Sisoe, care continuă să inspire și să întărească credința credincioșilor.

biserica ortodox

Biserica Ortodox

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Calendar ortodox pentru luna iulie 2024: Sărbători cu cruce roșie

De unde vine expresia “Sfinte Sisoe!”

Folosim adesea expresia „Sfinte Sisoe!”, pentru a ne exprima uimirea sau mirare față de o anumită situație. Această expresie provine de la anumite situații din viața cuviosului Sisoe. Se spune, Sfântul Sisoe obișnuia la începutul lunii aprilie, de ziua păcalelii, să-l păcălească pe bunul său prieten, Sfântul Antonie cel Mare spunându-i ori că l-a văzut pe diavol făcându-și nevoile în vasul din care mâncau sau că a înviat din morți diverse victime ale unei epidemii de ciumă.

În plus, de la aceste glume ale sale se spune că a apărut ca tradiție Ziua Păcălelilor – 1 Aprilie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si