Close sidebar
Close sidebar

Cine a fost Sfantul Sisoe si ce minuni a facut acesta

Sfântul Sisoe este prăznuit de biserica ortodoxă, anual în data de 6 iulie. Cuviosul Sisoe a trăit în pustia Egiptului, vreme de 72 de ani, în secolul al IV-lea. Acesta îi ruga pe credincioşii să nu spună nimănui despre minunile pe care le făcea petru copii sau pentru cei neputincioși.

Alina Raducu,

Cine a fost Sfantul Sisoe si ce minuni a facut acesta [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cuviosul Sisoe postea atât de mult, încât ajungea să nu mănânce nimic timp de mai multe zile.

Cine a fost Sfantul Sisoe

Cuviosul Sisoe cel Mare a fost înzestrat de Dumnezeu puterea de a-i vindeca pe bolnavi, a scoate duhurile rele şi a învia morţii. 

Sfântul Sisoe cel Mare a fost unul dintre ucenicii Sfântului Antonie cel Mare. Sisoe cel Mare înfăptuit mari minuni, deoarece a primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii și de a învia morții. Sfântul Sisoe s-a adăpostit în pustia Egisputului, timp de 72 de ani, conform creștinortodox.ro.

În vocabular, expresia „Sfinte Sisoe“ este sinonimă cu uimirea din cale-afară. Această Formula desori întâlnită în traducerile producţiilor cinematografice, când translatorii vor să eviteunele reactii. Însă, chiar dacă pare că ar fi doar un personaj inventat, Sfântul Sisoe chiar a existat, iar locul său în calendarul ortodox este prestabilit datorită vieţii.

Cine a fost Sfantul Sisoe si ce minuni a facut acesta [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pe ce dată pică în 2021 Sfânta Maria Mică şi Sfânta Maria Mare?

Sfantul Sisoe este praznuit in data de 6 iulie

Sfântul Sisoe i-a fost oferit darul săvârşirii de minuni, înviind morţi şi gonind relele. Astfel, timp de peste 70 de ani a trăit în post şi rugăciune. Treceau zile în şir uitând că nu s-a atins de mâncare.

A plecat din această lume în anul 429 şi despre moartea lui a rămas o legendă. Se povesteşte că, presimţind că i se apropie sfârşitul, înconjurat fiind de ucenici, Sfântul Sisoe i-a văzut adunându-se la căpătâiul său pe Sfântul Antonie, pe apostoli, profeţi şi îngeri. La final, a venit Însuşi Dumnezeu, care le-a spus celorlalţi: „Duceţi vasul ales al pustiului!”.

Ce minuni a facut Sfantul Sisoe

Astfel, scrierile teologice amintesc despre una dintre minunile sale: „Într-una din zile, un om se îndrepta cu fiul său spre chilia Sfântului Sisoe pentru a lua binecuvântare. Pe drum, copilul muri, însă tatăl, fără a se tulbura şi-a continuat drumul până la bătrânul Sisoe. A intrat în chilia acestuia cu fiul său în braţe. A căzut la pământ pentru a fi binecuvântat. După acest gest, tatăl s-a ridicat, lăsându-l pe copil la picioarele Sfântului Sisoe. Bătrânul, necunoscand că fiul acestuia este mort, i-a spus:- Ridică-te şi du-te afară! După ce a rostit aceste cuvinte, copilul s-a ridicat şi a ieşit. În urma acestei minuni, tatăl i-a spus Cuviosului Sisoe cele petrecute cu fiul său, iar bătrânul i-a spus să nu vestească nimănui despre cele petrecute până la moartea sa”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cine a fost Sfantul Sisoe si ce minuni a facut acesta [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru si Pavel. Cum să te rogi pentru bunăstare

Se spune că uneori, Sfântul Sisoe se ruga atât de mult pentru cei aflați în suferință încât, zile la rând, uita să se mai hrănească.

Puterea sa primită de la Dumnezeu, le dădea oamenilor şansa de îndreptare, căci Sfântul Sisoe credea cu tărie că greşeala poate fi îndreptată nu prin mustrare, ci prin pocăinţă îndelungată, pritr-o credință sinceră.

Sfântul Sisoe a făcut mai multe miracole, în special în privința însănătoşiri celor grav bolnavi. Ziua lui este ţinută pentru copiii bolnavi de gâlci, de bube şi de alte suferinţe.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Odată, un mirean a mers cu fiul său la avva Sisoe, pe muntele avvei Antonie, dar pe drum s-a întâmplat că fiul a murit, scrie Ziarul Lumina. Tatăl nu s-a tulburat, ci l-a luat în braţe şi l-a dus, cu credinţă, la bătrân, căzând amândoi la pământ, ca şi cum ar fi făcut închinăciune, ca să fie binecuvântaţi. După aceea tatăl s-a sculat, l-a lăsat pe fiu la picioarele bătrânului şi a ieşit afară. Bătrânul, crezând că i se închină, îi zice: „Ridică-te şi du-te afară“, căci nu ştia că-i mort. Copilul s-a ridicat şi a ieşit după tatăl său. 

Potrivit unei legende a Sfântului Sisoe, din folclorul roman,  el ar fi avut o soră, care s-a închis într-o chilie, alături de două slujitoare, cu provizii suficiente pentru trei ani, pentru a-l aduce pe lume pe cel de-al șaselea copil al ei.

Atunci, Dumnezeu l-a trimis pe Sisoe, pe vreme de furtună, la peştera surorii lui. Când a intrat, împreună cu el s-a strecurat și diavolul, sub forma unui grăunte sub copita calului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI