Close sidebar
Close sidebar

Cine a fost Silvio Berlusconi? Viața unuia dintre cei mai controversați politicieni din Italia!

Cine a fost Silvio Berlusconi? De trei ori prim ministru și fondator al Forza Iatlia, Silvio Berlusconi a murit luni la vârsta de 86 de ani.

Laura Macovei,

Cine a fost Silvio Berlusconi? Viața unuia dintre cei mai controversați politicieni din Italia!

[Sursa foto: colaj]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cine a fost Silvio Berlusconi? Fostul premier italian a murit la spitalul San Raffaele din Milano, potrivit presei italiene. În aprilie a fost tratat pentru o infecție pulmonară legată de un caz de leucemie cronică, care nu a fost dezvăluit anterior. 

Viața unuia dintre cei mai controversați politicieni din Italia!

Silvio Berlusconi, fostul premier italian care și-a revenit după scandaluri sexuale și acuzații de corupție, a murit la vârsta de 86 de ani, scrie BBC.

Berlusconi a ajuns pentru prima dată la putere în 1994 și a condus patru guverne până în 2011.

El a condus partidul de centru-dreapta Forza Italia, care a intrat în coaliție sub conducerea prim-ministrului Giorgia Meloni după alegerile din septembrie, când a fost el însuși ales în Camera superioară a Italiei, Senatul.

Cu toate acestea, în ultimii ani, cariera sa politică a fost pătată de o serie de scandaluri, ceea ce i-a redus profilul și influența.

Citește și: VIDEO- A murit fostul premier italian, Silvio Berlusconi

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

S=a născut la Milano în 1936, într-o familie din clasa de mijloc și și-a început cariera în afaceri în domeniul dezvoltării imobiliare, înainte de a fonda Mediaset, cel mai mare post de televiziune comercial din Italia. De asemenea, a deținut clubul de fotbal AC Milan între 1986 și 2017.

Berlusconi  a fost condamnat pentru fraudă fiscală la sfârșitul anului 2012, pentru care și-a ispășit pedeapsa de un an de zile prestând muncă în folosul comunității cu jumătate de normă la un azil din Milano.

Interdicția sa de a candida a fost ridicată la timp pentru alegerile generale din 2018, când Forza Italia a candidat în coaliție cu Liga și Frații Italiei, dar nu a reușit să atingă procentul de 40% necesar pentru a guverna, scrie The Guardian.

Viața amoroasă a fostului premier italian

Despre prima soție a lui Silvio Berlusconi nu se știu prea multe, deoarece la scurt timp a cunoscut-o pe cea de-a doua femeie importantă din viața lui, Veronica Lario, după ce această a jucat topless într-o piesă de teatru.

Totuși, despărțirea dintre ei a venit rapid, asta după ce fostul premier al statului italian a fost fotografiat la petrecerea de 18 ani a modelului Noemi Letizia. Divorțul a avut loc în anul 2009.

Silvio Berlusconi a fost căsătorit cu Carla Elvira Dall'Oglio, în anul 1965, cu care a avut doi copii: Maria Elvira şi Pier Silvio.

Citește și: Un actor celebru a leșinat pe scena teatrului în timpul unei reprezentații

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ulterior, în anul 1980, Berlusconi a început relaţia cu actriţa Veronica Lario, căsnicie din care au rezultat încă trei copii: Barbara, Eleonora şi Luigi.

Această situație a dus la divorțul de Carla Elvira Dall'Oglio în 1985 şi la căsătoria cu Veronica Lario în 1990.

De atuci și până în prezent, bărbatul a mai avut relații cu femei mai tinere decât el, însă nu a mai fost căsătorit.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI