Cine au fost Sfinții Constantin și Elena? Sfinții Constantin și Elena se sărbătoresc în fiecare an pe data de 21 mai, fiind sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. În acest an, sărbătoarea pică într-o zi de duminică. 

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena?

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena? Este sărbătoare mare pentru creștini pe 21 mai!

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena? Este sărbătoare mare pentru creștini pe 21 mai!

Sfinții Constantin și Elena sunt doi sfinți importanți din tradiția creștină.

Sfântul Constantin cel Mare (274-337) a fost împărat roman și este cunoscut pentru convertirea sa la creștinism și pentru promovarea creștinismului în Imperiul Roman. Potrivit tradiției, înainte de bătălia de la Podul Milvius în anul 312, Constantin a avut o viziune în care a văzut o cruce strălucitoare și a auzit cuvintele "În acest semn vei învinge".

În urma acestei viziuni, Constantin a adoptat creștinismul ca religie oficială a imperiului și a emis Edictul de la Milano în anul 313, care a garantat libertate religioasă creștinilor.

Citește și: Sf. Constantin și Elena 2023. Ce se mănâncă pe 21 mai? Tradiții românești!

Sfânta Elena (c. 250-330) a fost mama împăratului Constantin și este venerată pentru că s-a convertit la creștinism și pentru contribuția sa la promovarea și protejarea creștinismului. Se spune că în anii 320, Elena a efectuat o călătorie în Țara Sfântă, unde a căutat și a descoperit o serie de importante relicve creștine, cum ar fi Sfântul Lemn al Crucii, cu care a fost răstignit Isus Hristos.

De asemenea, se spune că a construit biserici în locurile sfinte din Ierusalim și a susținut în mod activ creștinismul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Atât Constantin, cât și Elena au fost canonizați și recunoscuți ca sfinți în tradiția creștină.

Ei sunt sărbătoriți în calendarul ortodox pe 21 mai (Sfântul Constantin) și pe 21 mai sau 3 iunie (Sfânta Elena), în funcție de tradiția locală.

Ce rugăciune trebuie să fie rostită în această zi?

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena? Este sărbătoare mare pentru creștini pe 21 mai!

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena? Este sărbătoare mare pentru creștini pe 21 mai!

,,Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cei ce sunteti mai cinstiti decat toti imparatii, alesii lui Dumnezeu, cazand inaintea voastra cu lacrimi va rugam: Dati-ne mangaiere si noua celor ce suntem in necazuri; voi sunteti mijlocitori Sfintei Treimi si puteti sa ne ajutati noua. Auziti-ne si pe noi acum, alungati de la noi necazurile si nevoile ce vin asupra noastra in aceasta vremelnica viata si vindecati neputintele noastre, tamaduiti bolile noastre, potoliti rautatea noastra, izgoniti pe vrajmasii nostri vazuti si nevazuti. Dati-ne noua ca in pace si in liniste sa traim; ajutati-ne noua cu sfintele voastre rugaciuni. Pentru mantuirea sufletelor noastre faceti mila cu noi acum, cand cu frica si cu umilinta zicem catre voi asa: Bucurati-va, parintii crestinilor. Amin.''

Citește și: Se spală de Sf. Constantin și Elena? Preoții au răspuns la această întrebare!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si