Francesco Calzona a transformat miraculos echipa Slovaciei, care a obținut calificarea la EURO 2024 în stil de mare campionă, iar debutul la Campionatul European din Germania a fost pă măsură: victorie cu Belgia!

Citește și: Slovenia, Anglia sau Franța? Cu cine ar putea juca România în optimile de finală de la EURO 2024. Toate scenariile posibile

Francesco Calzona  nu a jucat fotbal profesionist decât o scurtă perioadă, în divizia B italiană.

În anii 1990, actualul antrenor dorit de campioana Napoli a fost vânzător de cafea și, ocazional, antrenor de copii și juniori.

Până la vârsta de 53 de ani, Calzona a fost doar antrenor secund al unor mari antrenori italieni. El a lucrat anterior la Napoli ca asistent atât pentru Luciano Spalletti, cât și pentru Maurizio Sarri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

În vara anului 2022, Francesco a devenit antrenorul principal al echipei naționale slovace, conducând echipa la Euro 2024.

Naționala Slovaciei a terminat pe locul doi în calificări, în spatele Portugaliei. Slovacia a intrat la EURO 2024 cu 10 victorii din ultimele 14 jocuri, inclusiv victoria șocantă cu 1-0 în fața Belgiei de lunea trecută.

După înfrângerea cu Ucraina, Calzona a explicat eșecul echipei sale prin puterea de revanșă a unei echipe ucrainene care era disperată să-și repare scorul de 3-0 după înfrângerea cu România.

"Secundul etern" din Serie A

În timpul sezonului 1999-2000, în timp ce conducea echipa de amatorii toscani Tegoleto, Calzone a optat să demisioneze și a intrat în colectivul de antrenori al lui Sarri, fiind principalul său asistent în toate joburile sale de manager până la Napoli.

În 2020, s-a alăturat echipei de antrenori al lui Eusebio Di Francesco la Cagliari, apoi s-a întors la Napoli în anul următor pentru a lucra alături de noul antrenor principal Luciano Spalletti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si